Bakan Çelik'ten Uludağ Müjdesi

Uludağ Birinci Gelişim Bölgesi'nde faaliyet gösteren otellerin sahipleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yeni planlar konusunda yaşanan ihtilaf, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı toplantıda anlaşmayla noktalandı

Uludağ Birinci Gelişim Bölgesi'nde faaliyet gösteren otellerin sahipleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yeni planlar konusunda yaşanan ihtilaf, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı toplantıda anlaşmayla noktalandı.
Toplantıda varılan mutabakata göre, otel sahipleri, planın uygulanması için Çevre ve Orman Bakanlığı'na 10 gün içinde taahhütlerini bildirecek. Bakanlık bu konudaki çalışmalarını 2011 turizm sezonuna kadar tamamlayarak, Uludağ'da yapılması düşünülen çalışmalara zemin hazırlamış olacak.
Toplantıyı değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin incisi Uludağ için çok önemli bir mutabakata vardıklarını belirterek, herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ettiğini söyledi.
Otel sahipleri ile bir süredir görüşmeler yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Çelik, "Herkes Uludağ'ın daha iyisine layık olduğu konusunda hemfikir. Ne yazık ki, plansızlık ve alt yapı eksikliği uzun yıllardır Uludağ'ın sadece ülkemiz için değil, tüm dünyanın cazibe merkezi haline gelmesinin önünde bir engel teşkil etmiştir" dedi.
Yıllardır bu konuda çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Bakan Çelik, uzun uğraşlar neticesinde hazırlanan yeni planların el birliğiyle uygulamaya geçmesiyle birlikte yeni bir Uludağ meydana getirileceğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile