Bakan Çelik, Tobb Heyetini Kabul Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili olarak, "Çalışma hayatının önündeki bütün sorunları önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. Ama dün yaptığımız üçlü danışma toplantısında gündeme bu konu gelmedi" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik‘e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Çelik‘in tekrar bakan olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, üretim yapamayan ülkelerin krize girdiğini belirterek, "Türkiye üretmek zorunda, üretemezse her yıl istikrar arayan birçok genç iş bulamayacak" dedi. Çalışma hayatının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, AK

Parti‘nin hükümet programındaki çalışma hayatıyla ilgili konulara tam destek verdiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, bu konuyla ilgili kendilerine bir görev düştüğünde sonuna kadar yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bakan Çelik ise, TOBB Başkanı‘nın ve yöneticilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, çalışma hayatını ele almak üzere daha sonra da sık sık ziyaretlerle bir araya geleceklerini söyledi. "Türkiye‘nin sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturma gayreti içerisinde olacağız" diyen Çelik, diyalog ve ortak akıl ile sorunları çözmeye çalışacaklarını belirtti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, bir gazetecinin ‘kıdem tazminatı‘ konusunun yeni programda yer aldığı ve bunun belli bir takvime bağlanıp bağlanmadığı sorusuna, "Çalışma hayatının önündeki bütün sorunları önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz. Ama dün yaptığımız üçlü danışma toplantısında gündeme bu konu gelmedi" cevabını verdi.

Çalışma hayatının önündeki bütün sorunları ele alacaklarını vurgulayan Bakan Çelik, "Biliyorsunuz bizim ortaklarımız çok. Ortakların biriyle şu an birlikteyiz. Ortaklarımızla bütün konuları, bütün şeffaflığıyla konuşuyoruz, değerlendiriyoruz. Bir çekincemiz yok. Hükümetin programında neler varsa, onlar hepimizi bağlıyor. O konuları net bir şekilde gündemimize alacağız ama şu anda gündeme almadığımız, konuşmadığımız bir konuyu ‘aldık‘ demek, ‘alındı ve konuşuldu‘ demek doğru değil. Alındığı zaman net bir

şekilde o gündemi zaten basın mensuplarıyla paylaşırız" şeklinde konuştu.

Çelik, daha sonra Hisarcıklıoğlu‘nun hediye ettiği çikolata paketini açarak gazetecilere ikram etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile