Bakan Çubukçu, Erbil'e geldi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yüksek Öğretimi Canlandırma Araştırma Konferansı'na katılmak üzere Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentine geldi. <

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yüksek Öğretimi Canlandırma Araştırma Konferansı'na katılmak üzere Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentine geldi.

Irak Kürt Bölgesel Başkanı Mesut Barzani'nin geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı Türkiye ziyareti sonrası, bölge ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesi her alanda kendini göstermeye başladı. Ziyaretler kervanına bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı katıldı. Bugün sabaha karşı özel uçakla Erbil Uluslararası Havaalanı'na gelen Bakan Çubukçu, İstanbul Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'den oluşan heyeti Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Yüksek Öğrenim Bakanı Dilaver Aladin ile Erbil Türkiye Başkonsolosu Aydın Selcen karşıladı.

Bakan Çubukçu, Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı'nın yarın düzenleyeceği ve iki gün sürecek olan, 'Uluslararası Yüksek Öğretimi Canlandırma Araştırma Konferansı'na katılarak açılış konuşması yapacak. Çubukçu'nun gelişi ile ilk kez Türkiye'den bir Milli Eğitim Bakanı bölgeyi ziyaret etmiş oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile