Bakan'dan sosyal medyanın devlerine suçlama!

Bakan'dan sosyal medyanın devlerine suçlama!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sosyal medyanın bilgi vermeyerek ikiyüzlülük yaptığını söyledi.

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Twitter'ın Gezi olayları için devlete gereken bilgileri sağlamayarak aldığı tutumun ikiyüzlülük olduğunu belirterek dünyanın pek çok yerinden örnekler verdi.

Bakan Yıldırım, TGRT'de Hadi Özışık'ın sunduğu Basın Odası programına konuk oldu. Özışık'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım internete herhangi bir denetimin olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Özışık'a "İnternette size birisi hakaret etse, küfretse ne yaparsınız?" diye soran Yıldırım, "Mahkemeye giderim" yanıtını alınca Özışık'a mahkemenin ne yapacağını sordu.

Özışık "Mahkeme de IP adresini Twitter'dan talep eder" diye cevap verince Bakan Yıldırım kendilerinin de devlet olarak böyle basit bir şeyi talep ettiklerini ancak Twitter'ın buna yanaşmadığını söyledi.

DEVLET SOSYAL MEDYAYI DENETLİYOR MU

MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın bir röportajda MİT'in sosyal medyayı takip etmediğini açıklaması hakkında konuşan Yıldırım,"Biz internette ya da sosyal paylaşım sitesinde ne istiyorsa onu yapsın insanlar, ne bunları takip etme zamanımız var ne fiziki imkanımız var. İnternet özgürlük alanı. İnternet suç işleme alanı değildir.Bizim isyanımız burada ikiyüzlülüktür."dedi

Gezi Parkı sürecinde yaşanan olayları anımsatan Yıldırım şunları söyledi: "İnternette 7 gün 24 saat her an her saat yeni haberlerle ve yeni olaylarla gündeme geliyor ve bilgi sahibi oluyoruz. Bilgi sahibi olmakla kalmayıp kanaatini dahi yansıtabiliyor insanlar."

"Sosyal medya anonim haberleşmesini getirdi.Herhangi bir konuda bir etiket belirleniyor ve insanlar fikir alışverişinde bulunuyor bu fikirlerin yayılması sağlanıyor. Bunun riski de var. Maksatlı veya hata ile gerçek olmayan bir mesaj yayınlanırsa doğuracağı sonuçlar var. Bunu Taksim olaylarında çok net gördük. Oluşan sanal tartışma platformunu iğfal eden çalışmalar olduğunu gördük."

"Bazı saygın insanlara bu mesajlar gönderildi ve bu taleplerin yayılması istendi, siyasetçiler dahil edildi, sanatçılar, ilim adamları, iş adamları...Toplumda taban desteği olan insanlar bunlar. Şu işadamı şu sanatçı gibi kişisel bilgilere girmek istemiyorum ancak bunların hepsini herkes gördü. Suç içeren şeyler de var suç içermeyen şeyler de var."

GERÇEK HAYATTA NE SUÇSA SANAL ORTAMDA DA O SUÇ


Avrupa sözleşmesini imzaladıklarını ve bunu yakında Meclis'e de getireceklerini söyleyen Yıldırım, "Sanal ortamda iki türlü önümüze çıkıyor. Bir hukuka aykırı içerik, ikincisi zararlı içerik. Zararlı içerik çocuk pornografisi, sanal kumar, kin ve nefret duygularını yayma gibi suçlar. Bunlarla ilgili mücadelede tedbir almak öngörülüyor. Avrupa Birliği'nde yapılan aile kontrolü gibi uygulamalar bizde de güvenli internet var. Bizde de 5651 diye internet suçları diye bir kanunumuz var. Yayından çıkarma, uyarma gibi yöntemler var. Bugüne kadar başarılı sonuçlar da verildi." dedi

İKİYÜZLÜLÜĞE İSYAN EDİYORUM

"Diyelim ki siz mağdur edildiniz. Siz hakkınızı aramayacak mısınız? Mahkeme açacaksınız. IP adresi istemeyecek misiniz? Biz de bunu Twitter'dan talep ediyoruz. İngiltere'de veriyor, Amerika'da veriyor. Ben bu ikiyüzlülüğe isyan ediyorum."

"Düzenlemelere bakalım Almanya. İftira suçları hapis cezası ile cezalandırılır. Devlet başkanları ya da devletin şahsına hakaret 3 yıla kadar hapis. İtalya'da da var bu."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile