Bakan Davutoğlu, Bingöl Saldırısını Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bingöl’de polise yönelik saldırıyı kınayarak, “Türkiye’nin kararlılığından ve iradesinden hiç kimsenin tereddüdü olmamalıdır.Bu şekilde irademizin zayıflayacağını düşünenler mutlak şekilde yanıldıklarını görecekler” dedi.

Feshane’de düzenlenen “Konya Günleri” fuarına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının artan terör olayları ve Suriye konusundaki sorularını yanıtladı. Bingöl’deki saldırıyı kınayan Davutoğlu, “Kaybettiğimiz şehit polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Son günlerde aldığımız bu haberler hepimizin yüreğine bir ateş gibi düşüyor. Ancak hiçbir şekilde devletin ve hükümetin bu alandaki mücadelesinden taviz vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin iradesini sarsamayacaklar. Bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

Türkiye’nin terör ile uzun süredir mücadele ettiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Suriye olayından önce de terörle mücadele ediyorduk. Bu olaylardan bağımsız olarak da mücadelemiz sürecek. Türkiye’nin kararlılığından ve iradesinden hiç kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Bu şekilde bizim irademizin zayıflayacağını düşünenler mutlak şekilde yanıldıklarını görecekler. Güvenlik güçlerimize verdikleri mücadeleden dolayı bir kez daha takdirlerimi iletiyorum. Bu kararlı mücadelenin sonunda mutlaka milletimiz galip gelecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’yı Suriye’nin desteklediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Zaten terör nereden destek alırsa alsın hepsine karış mücadelemiz sürecektir. Suriye konusunda gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Uluslararası diplomasiyi kullanıyoruz. Suriye’de doğabilecek bir kaosun Türkiye’yi etkilememesi için gerekli tedbirleri alıyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile