Bakan Davutoğlu: 'Irak Yönetimi Ve Bölgesel Yönetimle Temaslarımız Oldu'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sıcak takip yaptığını belirterek, "Irak yönetimi ve bölgesel yönetimle temaslarımız oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sıcak takip yaptığını belirterek, "Irak yönetimi ve bölgesel yönetimle temaslarımız oldu. Teröre karşı yapılan bir sıcak takip olduğu kendilerine iletildi" dedi.
Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu bir soru üzerine Brezilya Dışişleri Bakanı ile telefon görüşmesi yaptıklarını ve süreci değerlendirdiklerini ifade ederek, "Bundan sonra süreci birlikte yönetmeye karar verdik. Dolayısıyla basından çok Sayın
Amorim ile yaptığım görüşme esastır. Sayın Amorim ile gayretlerimizi aynı şekilde yürütme konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.
Davutoğlu, Kuzey Irak bölgesinde Silahlı Kuvvetleri'nin sıcak takip yaptığını belirterek, "Irak yönetimi ve bölgesel yönetimle temaslarımız oldu. Teröre karşı yapılan bir sıcak takip olduğu kendilerine iletildi. Teröre karşı verdiğimiz mücadelede dayanışma gösterdiler. Terör söz konusu olduğunda, bütün komşularımızın ve terörden muzdarip olan ülkelerin dayanışma içinde olmasını bekliyoruz. Üçlü mekanizmanın en iyi şekilde yürütülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile