Bakan Derya Yanik Açiklamasi 'Toplam 1 Milyar 847 Milyon TL Evde Bakim Yardimi'ni Hesaplara Yatirmaya Basladik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirmaya basladiklarini açikladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, engelli bireylerin öncelikle aile yaninda desteklenmeleri düsüncesiyle 2006 yilinda baslatilan Evde Bakim Yardimi ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarin desteklendigini hatirlatti.

Bakima muhtaç engelli yakininin bakimini üstlenen aylik ortalama 560 bin vatandasin "Evde Bakim Yardimi"ndan yararlandigini kaydeden Bakan Yanik, bu kapsamda hak sahibi basina aylik 3.336 TL ödeme yapildigini belirtti.

Ödemelerin tüm engelli vatandaslara hayirli olmasini dileyen Bakan Yanik, “Bakima ihtiyaci olan agir engelli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirmaya basladik. 2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakim Yardim ödemesi yaptik. Bakanlik olarak engelli bireylerin egitim, saglik, güvenlik, istihdam gibi temel haklarina tam olarak ulasmalari için hak temelli bir bakis açisiyla politikalar gelistirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Ocak ayi memur maas katsayisindaki yeni düzenlemeyle Evde Bakim Yardimi ödemeleri Subat ayinda hak sahiplerinin hesaplarina artisli sekilde yatirilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile