Bakan Derya Yanik, Çanakkale Sehit Yakinlari Ve Gazievi'nin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Ülkemizde bir ilk olan Sehit Yakinlari ve Gazievi'mizin yapimiyla 81 ildeki sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari misafir edilerek onlarin bulusmalari ve sosyal aktiviteleri için bir ortam saglanmasi hedeflenmektedir'.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Türkiye'de bir ilk olarak Çanakkale'de hizmete açilan Sehit Yakinlari ve Gazievi'nde 81 ilden sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari misafir edilerek onlarin bir araya gelmeleri ve sosyal aktiviteleri için ortam saglanmasinin hedeflendigini bildirdi.

Yanik, çesitli programlara katilmak üzere geldigi Çanakkale'de, Vali Ilhami Aktas'i ziyaret etti.

Daha sonra 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla, Çanakkale Deniz Polisevi'nde sehit yakinlari, gaziler ve aileleriyle yemekte bir araya gelen Yanik, Çanakkale'de bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Yanik, böyle bir milletin evladi oldugu için Allah'a sükrettigini belirterek "Biz bu Anadolu ve Rumeli topraklarini, bütün bir Türkiye Cumhuriyeti topraklarini kanlariyla, ugrunda ölenlerle vatan haline getirmis insanlarin torunlariyiz. Terimizin, kanimizin son damlasina kadar akitarak hak edilmis bir vatani kendimize sahip kilmis insanlariz. O bakimdan gazilerimizle, sehit ailelerimizle bir arada olmak beni her zaman çok etkiliyor. Sizlerle bir arada olmak hem manen hem de bu topraga, bu vatana karsi sorumluluklarimizi hatirlamak bakimindan uyarici bir vazife görüyor." diye konustu.

Barbaros Mahallesi'ne geçerek Çanakkale Sehit Yakinlari ve Gazievi'nin açilisini gerçeklestiren Bakan Yanik, isitme engelliler için isaret diline çevrilen konusmasinda, aziz vatan için canlarini feda eden sehitler ile ahirete intikal eden gazilere Allah'tan rahmet diledi.

Disarida ve içeride düsmana gögsünü siper eden, hainlerin karsisinda dimdik saf tutan kahraman gazilere sükranlarini sunan Yanik, sunlari kaydetti:

"Gösterdikleri onurlu ve inançli duruslarindan dolayi sehitlerimizin ve gazilerimizin yakinlarina saygi, sevgi ve takdir duygularimi öncelikle ifade etmek istiyorum. Vatanimizin bekasi ve selameti adina milletimizce her durum ve sartta ortaya konulan bu saglam durus ve suur süphesiz bizim en büyük gücümüzdür. Bu suur biliyoruz ki Anadolu topraklarinda 1071'den baslayarak Malazgirt, Çanakkale ve Istiklal Mücadelesi ruhuyla mayalanmis 15 Temmuz Destani ile kendisini bütün azametiyle bir kez daha göstermistir. Onun için Çanakkale deyince yasadigimiz heyecan çok büyük bir anlam tasiyor."

- "Milletimizin emanetlerine ve asil evlatlarina sahip çikmak borcumuzdur"

Yanik, Çanakkale'yi geçilmez kilan ruhun, Sultan Alparslan'in, Fatih Sultan Mehmed'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Seyit Onbasilarin ruhu oldugunu vurguladi.

Bu ruhun, onlardan sirayet ederek en son 15 Temmuz'da milletin sahsinda ete kemige bürünen ruh oldugunu dile getiren Yanik, söyle devam etti:

"Bu milli ruhla ecdadimizin emanetine sahip çikmayi kendimiz için bir onur ve refah meselesi olarak görüyoruz. Çanakkale, bizim için tarihimizdeki rolü sebebiyle apayri bir sembolik öneme sahiptir. Çanakkale, bizim için öncelikle vatan demek, istiklal, istikbal, hürriyet demektir. Çanakkale demek sehitlerdir, gazilerdir, kahramanlik hikayemizdir. Çanakkale imandir, cesarettir, birlik, beraberligimiz ve bayragimizdir. Çanakkale, vatana duyulan sevginin, cosku ve heyecanin adidir. Bugün açilisini yaptigimiz hizmet binamizi da böyle bir anlayisin eseri ve somut ifadesi olarak görüyorum. Sehit Yakinlari ve Gazievi, Çanakkale'de bilhassa daha fazla bir anlam ve özellik kazanmakta, ülkemize daha yakismaktadir. Bunun mutlulugunun sizlerle yasadigim için kendimi sansli hissediyorum. Milletimizin emanetlerine ve asil evlatlarina sahip çikmak, ihtiyaç duyduklari her alanda onlarin yaninda olmak bizim borcumuzdur."

- "Hizmet binasi beklentilere en iyi sekilde cevap verebilecek nitelikte"

Bakan Yanik, sehit yakini ve gazilerin yasam standartlarini yükseltecek isleri yapmanin kendilerinin vazgeçilmez hedefleri arasinda yer aldigini söyledi.

Gelistirdikleri yeni hizmet modelleriyle en iyisini yapmanin gayreti içinde olduklarina isaret eden Yanik, söyle konustu:

"2018 yilinin subat ayinda temelleri atilan hizmet binamiz, kapasitesi ve her türlü müstemilatiyla beklentilerimize en iyi sekilde cevap verebilecek nitelikte. Ülkemizde bir ilk olan Sehit Yakinlari ve Gazievi'mizin yapimiyla 81 ildeki sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari misafir edilerek onlarin bulusmalari ve sosyal aktiviteleri için bir ortam saglanmasi hedeflenmektedir. Ayrica iletisim imkanlari ve dayanismalari güçlendirilerek manevi ve sosyal açidan gelismelerine yardimci olunacaktir. Evimiz 80 yatak kapasitesiyle bu ihtiyacin giderilmesine önemli katkida bulunacak niteliktedir. Yapilan yatirimlarin ve kaynaklarin en verimli sekilde degerlendirilmesi için gereken çabayi mutlaka göstermek durumundayiz. Var olan kapasitemizi bütünlesik bir sosyal hizmet anlayisi ile ara yöntemi ile çok daha verimli düzeyde kullanmaya özen gösteriyoruz. Geçtigimiz süreçte hizmet binamiz pandemi sebebiyle açilamamasina ragmen Bakanligimiz kuruluslarinda kalan vatandaslarimizin kullanimina imkan verilmis, sosyal izolasyonu saglamada yeni, modern ve konforlu bir alternatif olmustur."

Yanik, talebin az oldugu durumlarda Bakanliga bagli bakim ve rehabilitasyon merkezlerinden faydalanan engelli bireylerin ve refakatçilerinin geçici konaklamalarinin saglanacagi binanin insasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Açilisa Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Baskan Vekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Savaslari Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Çanakkale Sube Baskani Ahmet Dogan ile diger davetliler katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile