Genel Kurulu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Malatyalı iş adamlarına “100 Marka 100 Okul Projesi” hedefini verdi. Hayırseverlerin eğitim konusunda yaptıkları katkının küçümsenemeyeceğini vurgulayan Bakan Dinçer, “Cumhuriyet döneminden 2002 sonuna kadar 334 bin derslik vardı. 2003’ün başından 2010’un sonuna kadar ise 163 bin derslik yapıldı. Bu yüzde 34’ünü hayırseverler yaptırdı.” dedi.
Bakan Dinçer, Bağcılar Mahmutbey’deki Holiday Inn Hotel’de yaptığı konuşmada, MİAD’ın organizasyonunda yürütülen Malatya Eğitim Bursu Projesi’ni övdü. “MİAD’ı ve eğitim projelerini tebrik ediyorum.” diyen Dinçer, şöyle devam etti: ”MİAD, bizim tamamlayamadığımız önemli bir boşluğu dolduruyor. Çok yüce bir sosyal sorumluluk projesi.”
Malatyalı iş adamlarına bir hedef veren Bakan Dinçer, ‘100 Marka 100 Okul Projesi’ni gerçekleştirmelerini istedi. Dinçer, “Malatyalı iş adamları bu projeyi başlatabilir mi? Muhakkak, bunun reklam değeri de var. Bunun yanında İstanbul’da yaşıyorsunuz. Türkiye’nin eğitim altyapısı olarak en kötü illerinden biri İstanbul. 10 kritik ilden biri. Ciddi desteğe ihtiyacı var. Buraya katkıyı da sağlayacak. Çalışmalarınız, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olacaktır.” şeklinde konuştu.
İLKÖĞRETİMDE YÜZDE 100 OKULLAŞMA
Türkiye’deki okullaşma oranlarını anlatan Dinçer, şu açıklamaları yaptı: “Anaokulunda özellikle 5 yaş öğrencilerinin tümü yüzde 100 okullaşabilmeli. Türkiye’de 3-5 yaş öğrencileri için oran yüzde 45. Bu oran sadece 5 yaşta ise yüzde 70. Bir buçuk yıl sonra yüzde 100’e ulaşmasını sağlayacağız. Doğu, Güney Doğu ve Orta Doğu bölgelerimizde tüm anaokulu yatırımlarımızın altyapılarını tamamlayacağız.
İlköğretimde tüm Türkiye’de yüzde 100 okullaşmayı hedefliyoruz. Şu an yüzde 98.5’teyiz. Ortaöğretimde okullaşma oranımız yüzde 67. Bunu, 4 yıl içinde yüzde 90’ın üzerine çıkaracağız.”
Bakanlığın geliştirdiği yeni proje ile artık öğrenciler okulu asamayacak. Dinçer, bu konuda şunları söyledi: “Şu an geliştirdiğimiz bir projeyle, çocuklar okula gelmedikleri gün, anında velilerin haberi olacak. Bununla ilgili altyapı sistemini oluşturuyoruz.”
MİAD BAŞKANI AKDAŞ: 12 BİN ÖĞRENCİ BURS BEKLİYOR
MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş da, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğine inandıklarını kaydetti. MİAD olarak bu konuda çok iddiaları olduklarını vurgulayan Akdaş; Malatya Eğitim Bursu Projesi, MİAD-Malatya Belediyesi Konukevi Projesi ve MİAD Sevgi Evleri Projesini anlattı. Akdaş, 12 bin Malatyalı üniversite öğrencisinin burs ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, “Bu gençlerimize Malatyalılar ve işadamları olarak el uzatmalıyız. İnanıyoruz ki, eğitim sorununu çözen bir Türkiye, tüm meselelerini çözmüş olacaktır.” dedi. Akdaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Malatyalı işadamları bir yandan ülkemize hizmet ederken diğer yandan da sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılar sağlıyor. Eğitim konusunda da Malatyalı işadamları büyük işler yapıyor.”
Bağcılar Mahmutbey’deki Holiday Inn Hotel’de yapılan MİAD 10. Genel Kurulu’na, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan ile birlikte çok sayıda işadamı da katıldı.
Bakan Dinçer’den Yeni Hedef: 100 Marka 100 Okul
Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) 10.