Bakan Dönmez Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili Yatirimin, Üretimin, Istihdamin Ve Ihracatin Yüzyili Olacak'

Bakan Dönmez Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili Yatirimin, Üretimin, Istihdamin Ve Ihracatin Yüzyili Olacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Istanbul’da düzenlenen ’Enerjide Türkiye Yüzyili Hedefleri’ programina katildi. Bakan Dönmez, "Türkiye Yüzyili yatirimin, üretimin, istihdamin ve ihracatin yüzyili olacak. Bizler de insallah hem üretim hem de fiyatlama noktasinda Türkiye’yi yeni yüzyila tasiyan ana sektörlerden biri olacagiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenledigi ’Enerjide Türkiye Yüzyili Hedefleri’ programina katildi.

Besiktas’ta bir otelde düzenlenen programda konusan Dönmez, programa iliskin açiklamalarda bulundu.

"Türkiye’nin hakliligi ve Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir plan ve projenin islemeyecegi anlasildi"

Son 20 yildir güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir liderlik oldugunu ve Türkiye’nin artik ötekilestirilen, yalnizlastirilan ya da kenara atilan bir ülke olmadigini söyleyen Bakan Fatih Dönmez, "Biz her alanda mücadelesini dise dis, kora kor veren bir ülke haline geldik. Hakkini sonuna kadar savunan, menfaatlerini korkmadan savunabilen bir ülke durumuna geldik. Akdeniz’de arama ve sondaj faaliyetlerine basladigimizda karsi karsiya kaldigimiz siyasi baskilari herhalde sizler de biliyorsunuz, medyadan takip ettiniz. Hiçbirine eyvallah etmedik, geri adim atmadik, diklenmedik ama dik durduk. Hakkimizi her platformda da sonuna kadar savunduk. Bugün geldi Türkiye’nin hakliligi ve Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir plan ve projenin isleyemeyecegi anlasildi" dedi.

"Yesil kalkinma ve net sifir emisyon hedeflerimiz çerçevesinde hazirladigimiz Türkiye Ulusal Enerji Plani enerjide gelecek vizyonumuzdur"

Türkiye Yüzyili ile artik yeni bir döneme girdiklerini belirten Dönmez, "Bugüne kadar elde ettigimiz kazanimlarimizi katlayacagimiz, bugüne kadar yaptigimiz bütün altyapi yatirimlarinin karsiligini fazlasiyla alacagimiz yeni bir döneme basliyoruz. Bizler de ’Yüzyilin Enerjisi’ anlayisiyla Türkiye’yi yeni yüzyila tasiyacak enerji yol haritamizi geçtigimiz haftalarda kamuoyuyla paylasmistik. Son derece önemli bir çalismadir, Türkiye Ulusal Enerji Plani. Bu plan bize ne ifade ediyor? Türkiye’nin ilk etapta orta vadede 2035, uzun vadede 2053 yilina kadar enerjide kat edecegimiz stratejiyi ve yolu bize gösteriyor. Yesil kalkinma ve net sifir emisyon hedeflerimiz çerçevesinde hazirladigimiz Türkiye Ulusal Enerji Plani enerjide gelecek vizyonumuzdur. Türkiye bu hedeflere yürürken en büyük destegi mimar ve mühendislerimizden bekliyoruz çünkü bu hedefler tek basina bir üretim-tüketim dengesinin yeniden olusturulmasi degil. Arka planda daha büyük bir hedefimiz var, o da kaynak üretiminden hiçbir zaman ayri düsünmedigimiz yerli teknoloji üretimidir. Yeni teknolojilerin üretilmesinde, onlarin yayginlastirilmasinda, belli gruplar halinde kümelenmesinde, son yillarda sikça duyulan start-up’lar, melek yatirimcilar gibi inovatörlerin sürece daha fazla dahil olmasinda hiç süphesiz sizlere büyük bir rol düsüyor" seklinde konustu.

"Enerji teknolojilerinin gelistirilmesi için yatirim yapan herkese her türlü destegi verecegiz"

Bakan Dönmez, Türkiye’nin 2035 ve 2053 hedeflerine temiz, çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji üretimiyle ilerleyecegini söyleyerek, "O nedenle kaynak ne kadar yerliyse teknoloji de o kadar yerli olmali. Kaynak ne kadar bizimse, teknoloji de bizim olmali. Herkes gelecek planlanmasini da buna göre yapmali. Aksi takdirde kaynagi yerli, teknolojisi ithal bir konumda enerji bagimsizligindan söz etmemiz mümkün degildir. Sizlere bu konuda açik çek veriyoruz. Enerji teknolojilerinin gelistirilmesi için yatirim yapan herkese her türlü destegi vermeye haziriz. Pazarimiz sadece kendi ülkemiz ya da bölgemiz degil bütün dünyadir. Biz suna inaniyoruz, enerji teknolojileri ve enerji sanayisi, Türkiye’nin ikinci savunma sanayi olabilecek imkan ve kabiliyetine sahip. Bu nedenle sahada mühendislerimizi, yatirimcilarimizi, girisimcilerimizi daha aktif görmek arzusundayiz. Türkiye Yüzyili yatirimin, üretimin, istihdamin ve ihracatin yüzyili olacak. Bizler de insallah hem üretim hem de fiyatlama noktasinda Türkiye’yi yeni yüzyila tasiyan ana sektörlerden biri olacagiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile