Bakan Dönmez'in Umman Ve Katar Ziyareti Verimli Geçti

Bakan Dönmez'in Umman Ve Katar Ziyareti Verimli Geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Umman ve Katar ziyaretinde gerçeklestirdigi görüsmelerin verimli geçtigini açikladi.

Basta dogalgaz ve petrol olmak üzere kaynak sahibi ülkelerde gerek fiziki gerekse çevrim içi görüsen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi yetkilileri Umman ve Katar’a ziyarette bulundu. Bakan Dönmez’in öncülügündeki ziyaretlerden ilki Türkiye’nin bugüne kadar dogal gaz ticaretinin bulunmadigi Umman’a gerçeklesti. Burada Umman Enerji ve Maden Bakani Salim Al Aufi ile görüsen Bakan Dönmez, ardindan da Katar’da Enerji Islerinden Sorumlu Devlet Bakani Saad Sherida Al-Kaabi ile görüstü. Hem bas basa hem de heyetler arasi gerçeklesen görüsmelerde Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi ve bakanligin diger yetkilileri Dönmez’e eslik etti.

Umman’dan "yenilenebilir" teklif

Ziyaretlerini iliskin degerlendirmelerde bulunan Dönmez, Umman’daki görüsmeyi "çok önemli" olarak niteledi.

Umman ile Türkiye arasinda bugüne kadar dogal gaz ticaretinin olmadigina dikkati çeken Dönmez, "Ancak görüsmeler gayet olumlu geçti. Sartlarin uygunluguna bagli olarak BOTAS ve Umman dogal gaz ticareti sirketi arasinda devam edecek görüsmelerde insallah karsilikli bir anlayis ve anlasma olursa gaz ticaretine baslayabilecegiz" diye konustu.

Umman’in yenilenebilir enerji alaninda ileriye dönük projelerinin de olduguna isaret eden Dönmez, "O konuda is birligi teklif ettiler. Onu da biz yine degerlendirecegiz. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki firsatlari degerlendirecegiz" dedi.



"Katar ile 3’üncü ülkelerde çalisabiliriz"

Umman ziyaretinin ardindan da Katar’a geçtigini animsatan Dönmez, sunlari kaydetti:

"Orada da Katar Enerji islerinden Sorumlu Devlet Bakani Sayin Saad Sherida Al-Kaabi ile ’Öteden beri devam eden is birligimizi nasil gelistirebiliriz’ diye konustuk. Sadece dogal gaz ticaretinde degil, Türkiye’de, Katar’da veya 3’üncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere firsatlarin degerlendirilmesi hususunu birlikte ele aldik. Insallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adim atmayi bekliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile