Bakan Eker, 66 Tl`ye Lüfer Sattı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul`da yapılacak yeni balık halinin Beylikdüzü Gürpınar`da düşünüldüğünü açıkladı.

İstanbul Lüfer Bayramı etkinliğine katılan Bakan Eker, açık artırmayla bir adet lüferi 66 TL`ye sattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, lüfere duyarlılığın artmasını sağlamak amacıyla başlattığı "İstanbul Lüfer`e Hasret Kalmasın" kampanyasını, bir adım daha ileri taşıyarak "İstanbul Lüfer Bayramı"na dönüştürdü. 1. Lüfer Bayramı, Yenikapı Su Ürünleri Hali`nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Lüferin toplam varlığı 5 bin tona kadar düşmüşse tehlike çanları çalmıştır demektir. Buna saha fazla seyirci kalmanın imkanı yok. Buna mutlaka el atmamız,korumamız lazım. Bunu hep birlikte yapacağız. Tüketicisi, üreticisi, balıkçısı hep beraber. Bu bizim balığımız, bizim sularımızda. Bizim bu suların bereketini muhafaza etmemiz, ilave olarak bereketini artıracak tedbirleri almamız lazım. Onun için Lüfer Bayramı`nı çok anlamlı buluyorum. İstanbul Boğazı`nın bir parçasıdır" dedi.

İstanbul`da yeni bir balık haline ihtiyaç olduğunu anlatan Bakan Eker, yeni halin düşünüldüğü yerin Beylikdüzü Gürpınar mevkii olduğunu açıkladı. Eker, "İnşallah uygulamaya girecek ve çok daha geniş bir mekanda, çok daha uygun bir alt yapıyla balıkçı esnafı ve üreticilerin işlem ve işlemlerini daha rahat yapacağı bir tesise herkes kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Bakan Mehdi Eker, konuşmasının ardından açık artırmayla lüfer sattı. Uzun süren açık artırmanın sonunda Eker, bir adet lüferi 66 TL`ye sattı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile