Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Binicilik Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsünde düzenlendi.
4 bin 700 metrelik parkurda veteran takımı olan beyaz takımda yarışa katılan Bakan Eker, takımıyla birlikte şampiyonluk kupasını kaldırdı. Eker yarışta sürekli kullandığı 12 yaşındaki Prenses isimli Hollanda atıyla yer aldı.
BAKAN EKER, YARIŞA PRENSES İSİMLİ ATIYLA KATILDI
Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması kurallarına göre, takımın ilk üyesi 3 turu tamamladıktan sonra atıyla veteriner kontrolüne giriyor. Atın nabzının 25 dakika içerisinde 60’ın altına düşmesi gerekiyor. Bu sırada grubun ilk üyesine ait atın nabız ölçümü yapılmaya başladıktan 10 dakika sonra takımın ikinci üyesi yarışa başlıyor. Eğer takımdaki üyelerden birisine ait atın nabzı, 25 dakika içinde 60’ın altına düşmezse, takım diskalifiye oluyor. Bu kurallar çerçevesinde veteriner kontrolüne giren Bakan Eker’in ’Prenses’ isimli atının nabız ölçümü 58 çıktı.
“ÇOK SEVİYORUM VE FIRSAT BULDUKÇA AT BİNİYORUM”
Fırsat buldukça ata bindiğini ifade eden Eker, “Vakit yok. Türkiye’de atçılığa, binicilik sektörüne dikkat çekmek için bu tür faaliyetleri yapan kuruluşlarımızı destekliyoruz. Ben de buna dikkat çekmek için katıldım. Çok seviyorum ve fırsat bulursam at biniyorum. Buradaki amaç atı hem koşturacaksınız hem de belirli aralıklarla nefeslendireceksiniz ve kalp ritmi belirli seviyeye gelmeyecek. Ben de bizim takımda iki tur gittim. Toplam 9 kilometre falan yaptık” dedi.
YARIŞ TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP İLK BOTANİK BAHÇESİ ARAZİSİNDE YAPILDI
Yarışların yapıldığı Türkiye Milli Botanik Bahçesi’nin uluslararası standartlara sahip Türkiye’deki ilk botanik bahçesi olduğunu vurgulayan Eker, “Bu ay içerisinde ilk bölümün açılışını yapacağız. 2 bin 500 dekar arazi. 10 yıldır üzerinde çalışıyoruz. 4-5 yıl projeleri sürdü. Türkiye’nin bütün endemik bitkileri buraya ekiliyor” diye konuştu.
“BEDENSEL ENGELLİLER İÇİN HİPOTERAPİ MERKEZLERİ AÇIYORUZ”
Eker, Bakanlık olarak hipoterapi merkezleri açtıklarını belirterek, “Bedensel engelli ve down sendromlu kardeşlerimizin tedavi edilmesi için hipoterapi merkezleri açıyoruz. 3 tane açtık. Yakında Ankara’da bir tane açacağız. At binmek bizim kültürümüzde var. Ama insanlar şehirlerimizde bundan ayrı düştü. Zannedildiği gibi lüks veya zengin işi bir spor değil” ifadelerini kullandı.
Bakan Eker, ‘Kabine’de at binmeye meraklı bakan var mı?’ sorusuna “Bilmiyorum. Biz kendi aramızda daha çok devlet ve siyaset işleri konuşuyoruz. Ben biniyorum” yanıtını verdi.
Yarış sonrasında konuşan Eker, “Bakanlığın Milli Botanik Bahçesi’nde Atla Dayanıklılık Bayrak Yarışı’nın düzenlenmesini çok önemsiyorum. Mütevazı bir binici olarak ben de buna iştirak ettim. En azından varlığımla onların yanında olduğumu göstermek istedim” dedi.
BAKAN EKER KADIN BİNİCİLERİ DAHA BAŞARILI BULDUĞUNU AÇIKLADI
Bakan Eker, atla bir duygu yakınlığı kurulmadığı takdirde ata binilemeyeceğini ifade ederek, bu konuda kadın binicilerin daha başarılı olduğunu kaydetti.
Kupa töreninin ardından Bakan Eker, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yarışmada dereceye giren yarışmacılarla birlikte fotoğraf çektirdi.
Bakan Eker, Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması'nda AT Koşturdu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, katıldığı Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması’nda takımıyla birlikte birinci oldu.