Bakan Eker: Bayatlayan Ekmekler İçin Kitapçık Çıkardık

Türkiye’de her gün 6 milyon ekmeğin çöpe gittiğini vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesiyle ilgili kitap hazırladıklarını açıkladı.

Anadolu’nun bütün illerinden yoğun katılım gösterilen fuarın açılışını Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu ve Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Gençoğlu gerçekleştirdi. Türkiye’nin en kapsamlı ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH 2013 Ankara’da ilk kez açıldı. Mehdi Eker’in açılışını gerçekleştirdiği fuarda, ekmek makinelerinden ekmek dilimleme makinelerine, hamur yoğurma makinelerinden pasta makinelerine uzanan birçok ürün büyük ilgi gördü. 120’den fazla katılımcı firmanın yer aldığı fuarda ekmek teknolojilerinde ilk kez üretilen makineler ziyaretçilere tanıtıldı.

Eker açılışta yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:"Bu yıl 6.sı düzenlenen Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı İBATECH, sektörde geliştirilen bilgi ve teknolojilerin sektör paydaşları ve halkın beğenisine sunulduğu bir platform. İki yılda bir düzenlenen fuar, Ankara’da ilk kez gerçekleştiriliyor. Ankara’da sektör paydaşları ve halkı buluşturan IBATECH, geliştirilen bilgi ve teknolojilerin paylaşım noktası oldu. Buğdayın anavatanı Türkiye, bizim topraklarımızda yetişerek geliştirildi. Sayın Başbakanımızın Son dönemde önemle üzerinde durduğu sizin de bildiğiniz gibi ekmek israfını önleme kampanyaları devam ediyor. Türkiye’de her gün 200 gramlık ekmekten 95 milyon üretiliyor. Bunların 6 milyonu çöpe gidiyor. Kampanyaların yanı sıra bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili kitap hazırladık. Dünya açlıkla savaşırken bizler elimizdeki nimetin kıymetini bilmeliyiz. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile