Bakan Eker'den Jokey Halis Karataş'a 'Üstün Başarı Ödülü'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, aynı günde yarıştığı 7 koşuyu da kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan jokey Halis Karataş'a "Üstün Başarı Ödülü"nü düzenlenen törenle verdi.

Karataş'a, üstün performansı ve kırdığı 7 koşuluk rekordan dolayı Türkiye'de ilk kez bir jokeye üstün başarı ödülü takdim edildi. Aynı günde yarıştığı 7 koşuyu da kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan jokey Halis Karataş layık görüldüğü "Üstün Başarı Ödülü"nü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den aldı. Bakanlık yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Eker, tarihi bir başarıya imza attığı için Karataş'ı kutladı.

"Geçen yıl Ağustos ayının 12'sinde Halis ile bir fair-play ödülü için yine burada buluşmuştuk" diyen Bakan Eker, "Bu, 1 yıl içinde 2. buluşmamız oldu ve ne tesadüftür ki, ikisi de Ramazan ayına denk geldi. Halis, kırılması zor bir rekora imza attı. Daha önce 1992 yılında Dede Mutlu adlı jokeyimiz 7 koşuluk programda 6 yarış kazanmıştı. 1996'da ise İtalyan Dettorie de 7'de 7 yapmıştı. Halis'i bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Kendisinin başarıları örnek teşkil edecektir" şeklinde konuştu.

Yeni hipodrom projelerine ilişkin soru üzerine, iki hipodrom projelerinin devam ettiğini dile getirdi. Bakan Eker, "Bunlardan birini Antalya'da yapacağız. Çünkü Antalya çok turistik bir yer. Diğeri ise İzmit'te yapılacak. Orada bir tesisimiz var zaten, o tesis hipodroma dönüştürülecek. Çalışmaları belli bir safhaya geldi. Kamulaştırmada bir durum vardı, onlar da aşıldı. Bu iki tesisi de atçılık sektörüne kazandıracağız inşallah" dedi.

Jokey Halis Karataş ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Allah bana sevdiğim işi yapmayı nasip etti. İşimi hep sevgi, saygı ve bağlılıkla yaptım. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. O gün de her şey, benim 7 yarış kazanmam içindi sanki. Atların sağlık durumları, yarışın trafiği, Ramazan ayının ilk günü olması. Sanki atlar da o gün rekor için koştu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, Halis Karataş'a "Üstün Başarı Ödülü"nün yanı sıra 140 yıllık antika gümüş bir kamçı hediye etti.

DEDE MUTLU'NUN 7 YARIŞTA 6 BİRİNCİLİK REKORUNU KIRDI
Rekortmen jokey Halis Karataş, yarış hayatı boyunca birçok kupa kazandı ve yurt dışında da Türkiye'yi katıldığı koşularda başarıyla temsil etti. At yarışmalarının 'tek geçilen' jokeyi Halis Karataş, 20 Temmuz Cuma günkü İstanbul yarışlarında, "Akıncıhan", "Tampico", "Sarus", "Lidertay", "Sarraf", "Verdasko" ve "Mia Nur" adlı safkanlarla çıktığı 7 yarışın tamamından birinciliğe ulaşmıştı. Türk at yarışçılığı tarihinde daha önce, 1992 yılında Dede Mutlu bir günde 7 koşuluk programda 6 yarış kazanmış ve rekora imza atmıştı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile