Bakan Eker, 'Hobi Yetiştiriciliği' Projesini Anlattı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Kreşlerde, evlerde, okullarda, belki de balkonlarda hobi amaçlı meyve ve sebze yetiştiriciliğini teşvik etmek ve bu konudaki eğitim ve bilgi ihtiyacını gidermek istiyoruz

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Kreşlerde, evlerde, okullarda, belki de balkonlarda hobi amaçlı meyve ve sebze yetiştiriciliğini teşvik etmek ve bu konudaki eğitim ve bilgi ihtiyacını gidermek istiyoruz. Buna yönelik de küçük projeler için kitaplar çıkarttık. Bunu, insanların tabiatla bir araya gelmelerine yönelik bir proje olarak düşünüyoruz" dedi.
Eker, Türkiye, Tohum Teknolojileri, Tohumculuk, Fidancılık ve Süs Bitkileri Fuarı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, tarım ve tarımcılığın önemine değinerek, "Belirli dönemlerde insanlar bazı ürünleri alır ve kullanır ama bunlar bir süre sonra insanların hayatından çıkar. Bundan 30 sene önce internet ve televizyon yoktu ama şimdi var. Dijital bir çağa geçtik fakat tarım böyle bir alan değil, on binlerce yıl önce insanlar Anadolu'da tarımsal üretim yapıyordu ve insanlar besleniyordu,
insanlar onbinlerce yıl sonra da beslenme ihtiyacını karşılamak için tarım yapmaya devam edecektir. Tarım her zaman hayatımızda var ve her zaman da olacak" diye konuştu.
Şehirleri mülteci kampına benzeten Bakan Eker, "Bizim şehirlerimiz tabiri caiz ise adeta mülteci kampı gibi hızlı bir şekilde bir ihtiyaca binaen ya ekonomik sebepler, ya sağlık sebeplerinden dolayı ya da eğitime bağlı olarak gelip bir şekilde yerleşilen mekanlar olarak gelişti. O nedenle insanların şehrin içinde tabiat ile bütünleşmeleri sağlanamadı bugüne kadar" dedi.
Bakan Eker, şehirlerde yaşamak zorunda kalan insanların tarımcılığa hasret kaldıklarını ifade ettikten sonra 'hobi yetiştiriciliği' projesini anlattı. Bakan Eker, "Niçin başlıyoruz, kreşlerde, evlerde, okullarda, belki de balkonlarda hobi amaçlı meyve ve sebze yetiştiriciliğine teşvik etmek ve bu konudaki eğitim ve bilgi ihtiyacını gidermek istiyoruz. Buna yönelik de küçük projeler için kitaplar çıkarttık. İnsanların tabiatla bir araya gelmelerine yönelik bir proje olara düşünüyoruz" diye konuştu.
Bakan Eker, burada yaptığı konuşmasının ardından fuar alanını gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile