Bakan Eker mum ışığında bayramlaştı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, vatandaşlar ve partililerle mum ışığında bayramlaştı.



Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, vatandaşlar ve partililerle mum ışığında bayramlaştı.

BBP'lilerden 'Ayasofya' isteğiTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da elektrik kesintisi nedeniyle partililer ve vatandaşlarla mum ışığında bayramlaştı.

Bakan Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Osman Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu ve Kutbettin Arzu ile AK Parti İl binasında katıldığı bayramlaşma etkinliğine katıldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile cep telefonda görüşen Bakan Eker, partililer ve vatandaşlara dönerek, ''Sayın Cumhurbaşkanımız hepinizin bayramını kutluyor'' dedi. Elektrik kesintisinin yaşanması nedeniyle bayramlaşmanın bir kısmı mum ve fener ışığında yapıldı.

Bakan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 bayramdır aralıksız olarak milletvekili arkadaşlarıyla Diyarbakır'da bulunduğunu söyledi. Diyarbakır'da huzur içerisinde çok hoş bir bayram havasının olduğunu dile getiren Eker, bütün vatandaşlara sağlık ve mutluluk dilediğini belirtti.

Bir gazetecinin ''23 dakikalık bir elektrik kesintisi oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Bakan Eker, şöyle konuştu:

''Bugün öyle oldu. Bazen elektrik kesilebiliyor. Tek tek arıza olabiliyor. Tabi Diyarbakır'ın elektrik ve altyapı ile ilgili maalesef henüz tüm sorunu giderilmiş değil. Fakat çalışılıyor. Umuyorum bu yeni gelişmeyle ve özelleştirmeyle birlikte geliş artar. Aslında elektrikle ilgili çok şey yapıldı Diyarbakır'da. Çünkü uzun yılların ihmali vardı. Hatlar eskimiş, altyapı ile ilgili teknik meseleler vardı. Son yıllarda önemli yatırımlar yapıldı. Ama henüz bütünüyle tabi çözülebilmesi için büyük bir gayret ve çaba var. Bugün de bayramlaşmamızda bir miktar elektrik kesintisi oldu. Maalesef zaman zaman olabiliyor. Vatandaşlarımızın karşılaştığını biz de karşılaşıyoruz. Bunu çözmek için tüm arkadaşlarımız canla başla çalışıyor.''

KURBANLIKLARIN KESİMİ

''Angusların bu kadar hırçın olmaları normal miydi?'' sorusuna da Bakan Eker, aynı şeylerin her sene olduğunu anlatarak, ''Dün akşam televizyonda Meksika mıydı bir yerdeydi bir boğa arenadan seyircilerin arasına uçtu. Tek tek olabilir. Doğası gereği hayvan içgüdüsüyle hareket edebiliyor'' dedi.

Eker, bunların çok fazla büyütülmemesi gerektiğini vurgulayarak, kurbanın dinin gereği yapılan bir ibadet olduğunu bildirdi.

İlk defa kurban kesilmediğini, binlerce yıldır kesildiğini, bundan sonra da kesileceğini vurgulayarak Eker, şunları söyledi:

''Bütün semavi dinlerde olan bir ibadet. Bu yapılıyor. Eğer siz şimdi kameraları peşine takar da bir buzağının, bir tosunun, bir koçun peşinde dolaşırsanız gün içerisinde birçok olayla karşılaşırsınız. Tekil olaylardır, olabiliyor. Çok fazla bence gereğinden fazla büyütmemek lazım. Her sene büyükşehirlerde kurbanlık kesimiyle ilgili organizasyonlarda biraz daha iyileşme oluyor. Her sene biraz daha organize oluyor. Tabi bu ne için daha rahat ve kolay şartlarda yapılabilsin diye. Ama münferit şeyler de olabilir. Normal karşılamak lazım.''

AA

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile