Bakan Ergin'den Avcı açıklaması

Tutuklanan Hanefi Avcı ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin önemli açıklamalarda bulundu.



Tutuklanan Hanefi Avcı ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin NTV'de açıklamalar yaptı. İşte Ergin'in açıklamalarından satır başları:

AVCI TUTUKLANMADAN ÖNCE BAKANLIK’TA İFADE VERDİ

Avcı’nın kitabında da vardı bu iddialar. Avcı kitabında benimle görüştüğünü de yazdı. Bize getirdiği şikayet dilekçesinde birkaç telefon numarası vermiş ve kendisi ve yakınlarını dinleme kararını veren hakim ve savcılarla ilgili şikayet dilekçesiydi. Ama kitapta farklı.

Avcı’nın iddiaları üzerine Bakanlığımız inceleme başlattı. Kendisine resmen yazılı bilgi de verildi. Kendisi Bakanlığımızın da içinde olduğu kurumlara karşı iftiralarına davet etti. Kendisini müşteki olarak ifade vermeye davet ettik. Avcı tutuklanmadan birkaç gün önce (20 Eylül’de) kendisi bakanlığa gelip iddialarıyla ilgili ifade verdi. Pek bir bilgi vermedi. "Birkaç gün sonra yeni bilgiler verebilirim" dedi.

O ara tutuklanma gerçekleşti. Tutuklanmadan sonra da yeniden bilgisine başvuruldu 1 Ekim’de. Orada da yeni bir bilgi vermedi Avcı.

SOMUT BİR DELİL YOK

Belli isimleri itham ediyor. Varsa elinizde bizimle paylaşın.  Ama elle tutulur pek bir şey yok. Bir iddiayı ortaya attığınızda bunu kamuoyu ile paylaşıyorsunuz o insanları onlara dönük ithamlarla kuşatıyorsunuz.

Siz böyle bir iddia ortaya atarsanız birileri de çıkar "Hanefi Avcı başına gelecekleri biliyordu o yüzden bunları yaptı" der.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile