Bakan Ergin Edirne'de

Bakan Ergin Edirne'de

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye yanı başındaki bu insanlık dramına duyarsız kalamaz.Bu anlamdaki Suriye'deki tahribat büyümeden, daha fazla acı, gözyaşı, kan akmadan nasıl sonlandırılır bu acılar bunun gayreti içindeyiz" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Edirne İl teşkilatının 4. Olağan il kongresine katılmak üzere Edirne'ye geldi. Otoban turnikelerinde Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu tarafından karşılanan Bakan Ergin ilk olarak yeni yapılan Edirne Adalet Sarayını gezdi ve Başsavcı Uğur Yiğitbilek'ten bilgi aldı. Bakan Ergin daha sonra bir süre dinlenmek için gittiği otelde basın mensuplarının Suriye'de yaşanan olaylar hakkındaki sorularınıcevapladı. Bakan Ergin, Suriye'de yaşanan insanlık dramına Türkiye'nin diyarsız kalamayacağını belirterek, "Türkiye'nin Suriye politikası hep insan odaklı oldu. Suriye'deki yönetim yeni bir yönetim değil, AK Parti iktidara geldiğinde aynı lider vardı Suriye'de, aynı anlayış yönetimdeydi. O dönem içinde tüm dünya Suriye'yi tecrit etmek isterken, Türkiye Suriye'nin yanında durdu ve adeta nefes borusu oldu. Bizim Suriye yöneticileri ile bir sorunumuz yok. Son bir yıldır Suriye'de yaşanan insanlık dramı,vahşet, katliama varan uygulamalar elbette bizi rahatsız ediyor. Biz Suriye'yle komşuyuz akrabalık bağlarımız var. Türkiye'nin şu anki duruşu, insanlığa karşı işlenen suçlara dönüktür. Bu anlamda Suriye'deki insanlık suçunun sona ermesi, akan kanın durması, gözyaşının dinmesi noktasında insiyatif almaya çalışıyor Türkiye. Türkiye hiç kimsenin hareketlendirmesi ile yola düşecek bir ülke değil. Türkiye yanı başındaki bu insanlık dramına da duyarsız kalamaz. Bu anlamdaki Suriye'deki tahribat büyümeden, dahafazla acı, gözyaşı, kan akmadan nasıl sonlandırılır bu acılar bunun gayreti içindeyiz. İş bu noktaya gelmezden önce Türkiye'nin çok önemli gayretleri oldu. Bütün bu gayretlerimiz çabalarımız sonuç vermedi. Bugünler gelmesin, bu olaylar yaşanmasın diye Türkiye'nin gayretleri olmuştu ancak maalesef Suriye yönetim bu günleri öngöremedi, umarım bundan sonra yaşanacakları öngörür ve muhtemel acıları önleyici adımlar atar" dedi.

Bakan Ergin, "Türkiye Suriye arasında bir tampon bölge oluşturulacak mı?" sorusuna, "Bunları konuşmak yarar getirmez, inşallah ihtiyaç olmaz. İnşallah bunlara gerek kalmaz ama yaşanan dram, acı devam ederse önümüzdeki günler neler getirir bilemeyiz" şeklinde cevap verdi.

Bakan Ergin, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda yapılan Edirne 4. Olağan Kongresine katıldıktan sonra Edirne'den ayrılacak

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile