Bakan Ergün’den bankalara: Şimdi KOBİ’lerin gönüllerini alma zamanı - EKONOMİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kriz döneminde kredi musluklarını kesen bankacılara seslendi. Bankaların kredileri geri çağırarak KOBİ’leri ve işletmeleri üzdüğünü dile getiren Ergün, “Firmalar kredi kanallarının daraltılması, sicil affının uygulanmıyor olması, kredilerin geri çağırılması gibi sebeplerden dolayı kırgınlar. Şimdi bunla


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kriz döneminde kredi musluklarını kesen bankacılara seslendi. Bankaların kredileri geri çağırarak KOBİ’leri ve işletmeleri üzdüğünü dile getiren Ergün, “Firmalar kredi kanallarının daraltılması, sicil affının uygulanmıyor olması, kredilerin geri çağırılması gibi sebeplerden dolayı kırgınlar. Şimdi bunların gönüllerini alma zamanı.” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Hilton Otel'de 'Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi' tanıtım toplantısında konuştu. Projeyle 500 bin euroya kadar kredi kullanacak KOBİ’lerin 5 bankaya başvuracağını, 4 bin küçük ve orta ölçekli firmanın bu programdan yararlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Yapılan çalışma sonucunda 1 milyar liralık kredi hacmi oluşacağını belirten Ergün, sanayi ve ticaret odalarının projeyi firmalara duyurmalarını istedi.

Bakan Nihat Ergün, bankaların kredileri geri çağırarak KOBİ’leri ve işletmeleri üzdüğüne işaret ederken “Firmalar, kredi kanallarının daraltılması, sicil affının uygulanmıyor olması, kredilerin geri çağırılması gibi sebeplerden dolayı kırgınlar. Şimdi bunların gönüllerini alma zamanı.” ifadelerini kullandı. Bakanın bu sözleri salondan alkış aldı. Ergün bunun üzerine “KOBİ’lerin beklentisini bankacılara iletmek istedim.” ifadelerini kullandı.


'Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi'nin ortaklarından Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Marc Pierini’ye de seslenen Ergün, malların serbest dolaşımını kısıtlamanın adil bir durum olmadığının altını çizdi. Bakan Ergün’ün Pierini ve AB'ye önerisi salonda büyük alkışa sebep oldu. Ergün, Pierini’den isteklerini şöyle sıraladı:

“Yılda 30 bin kamyonluk mal sevkiyatı yapacakken Yunanistan bizi 15 bin kamyonla sınırlandırırsa malların serbest dolaşımı olabilir mi. İş adamlarımızın AB ülkelerinde serbest dolaşımını sağlanması finansal desteklerden çok daha büyük önem taşımaktadır.”


Konuşmaların ardından Büyüyen Anadoluya Kredi Kolaylıkları Destek Projesi kapsamında 1 milyar liralık çek ile fotoğraf çekildi. Sembolik çeki Bakan Ergün’ün yanı sıra Avrupa Birliği yetkilileri ve Kredi Garanti Fonu temsilcileri tuttu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kriz döneminde kredi musluklarını kesen bankacılara seslendi. Bankaların kredileri geri çağırarak KOBİ’leri ve işletmeleri üzdüğünü dile getiren Ergün, “Firmalar kredi kanallarının daraltılması, sicil affının uygulanmıyor olması, kredilerin geri çağırılması gibi sebeplerden dolayı kırgınlar. Şimdi bunların gönüllerini alma zamanı.” dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Hilton Otel'de 'Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi' tanıtım toplantısında konuştu. Projeyle 500 bin euroya kadar kredi kullanacak KOBİ’lerin 5 bankaya başvuracağını, 4 bin küçük ve orta ölçekli firmanın bu programdan yararlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Yapılan çalışma sonucunda 1 milyar liralık kredi hacmi oluşacağını belirten Ergün, sanayi ve ticaret odalarının projeyi firmalara duyurmalarını istedi.

Bakan Nihat Ergün, bankaların kredileri geri çağırarak KOBİ’leri ve işletmeleri üzdüğüne işaret ederken “Firmalar, kredi kanallarının daraltılması, sicil affının uygulanmıyor olması, kredilerin geri çağırılması gibi sebeplerden dolayı kırgınlar. Şimdi bunların gönüllerini alma zamanı.” ifadelerini kullandı. Bakanın bu sözleri salondan alkış aldı. Ergün bunun üzerine “KOBİ’lerin beklentisini bankacılara iletmek istedim.” ifadelerini kullandı. 'Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi'nin ortaklarından Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Marc Pierini’ye de seslenen Ergün, malların serbest dolaşımını kısıtlamanın adil bir durum olmadığının altını çizdi. Bakan Ergün’ün Pierini ve AB'ye önerisi salonda büyük alkışa sebep oldu.

Ergün, Pierini’den isteklerini şöyle sıraladı: “Yılda 30 bin kamyonluk mal sevkiyatı yapacakken Yunanistan bizi 15 bin kamyonla sınırlandırırsa malların serbest dolaşımı olabilir mi. İş adamlarımızın AB ülkelerinde serbest dolaşımını sağlanması finansal desteklerden çok daha büyük önem taşımaktadır.” Konuşmaların ardından Büyüyen Anadoluya Kredi Kolaylıkları Destek Projesi kapsamında 1 milyar liralık çek ile fotoğraf çekildi. Sembolik çeki Bakan Ergün’ün yanı sıra Avrupa Birliği yetkilileri ve Kredi Garanti Fonu temsilcileri tuttu.

Star Gazete
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile