Bakan Ergün'ün 'kedi Kumu' Şaşkınlığı

Bakan Ergün'ün 'kedi Kumu' Şaşkınlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, incelemelerde bulunduğu Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘kedi kumu’ üretilmesine çok şaşırarak, “Fatsa’da bentonit madeninden kedi kumu yapıldığını ve dünyada bu kadar geniş bir pazarının olduğunu şahsen burada gördüm” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatsa Organize Sanayi Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada organize sanayilerin tamamen dolduğunu belirterek, “Talepleri biz değerlendiriyoruz. Organize sanayi bölgelerimizin genişlemesi önemli bir avantaj olacak.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin de doluluk oranı ciddi şekilde artıyor. Teşvik uygulamaları ile ilgili kararnameler de yakında çıkacak. İnşallah bu sene içerisinde birçok yatırımcı burada inşaatlarına başlarlar. İnsanların da sanayinin tarımdan başka katkılar sağlayacaklarını görmeleri lazım. Ekonomimizi mutlaka çeşitlendirmeliyiz. Fırsatlar var. Mesela Fatsa’da bentonit madeninden kedi kumu yapıldığını ve dünyada bu kadar geniş bir pazarının olduğunu şahsen burada gördüm. Benim için de çok öğretici oldu. Aslında piyasa herkes için öğretici. Piyasada yarın karşımıza ne fırsatlar çıkacağını bilemeyiz. İnsanların ne tür talepleri olacağını da bilemeyiz. İnsanların çok enteresan talepleri olabilir. O talepleri karşılamak için birileri ilginç bir şey üretebilir. Ama biz geç kalırız. Öyle bir devirde yaşıyoruz ki kimin kimi nerede geçeceği belli değil. Her an biz birçok başka ülkeyi geçebiliriz. Siz birçok başka şehri geçebilirsiniz. İş hayatı bu kadar hızlı değişiyor” dedi.

Ergün, daha sonra Kuzey Kafkas Tekstil Fabrikası ve Aydın kontraplak fabrikalarını da gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Ergün, ziyaret ettiği yatırımcı firma sahiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile