Bakan Eroğlu Açıklaması 'Eskiden Bir Gölet 22 Yılda Bitiriliyordu, Şimdi Bir Baraj 18 Ayda Tamamlanıyor'

Bakan Eroğlu Açıklaması 'Eskiden Bir Gölet 22 Yılda Bitiriliyordu, Şimdi Bir Baraj 18 Ayda Tamamlanıyor'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden bir gölet 22 yılda bitiyordu, şimdi baraj 18 ayda tamamlanıyor. İşte fark bu" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde’de, 65 milyon TL’lik yatırım yapılan 9 adet tesisisin temel atma törenine katıldı.

Niğde Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene, Eroğlu’nun yanı sıra Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı genel müdürleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, “Türkiye’de çok güzel işler oluyor. Dünyada ekonomik kriz hala devam ediyor. Avrupalı gelişmiş ülkelerde büyüme sıfıra yaklaştı. Rusya’da filan büyüme negatif eksi. Şuanda 3 milyon misafirimiz var. Ona rağmen dört dörtlük büyüyoruz. Onların duası var. Eskiden bir gölet 22 yılda bitiyordu, 45 trilyona mal oluyordu, Biz bırakın göleti barajı sulaması dahil 4,5 milyon TL’ye bitiriyoruz onda birine ve 18 ayda bitiriyoruz. 22 yıl nere 18 ay nere. İşte fark bu” dedi.

Bakan Eroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizim boşa geçirecek vaktimiz yok. Bakanlığımızın sloganı ’Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor’. Ben sanıyordum ki sadece İstanbul susuz. DSİ Genel Müdürü olduğum zamanlar daha sonra Çevre şimdi de Orman ve Su İşleri Bakanı olduğumda baktım 76 şehirde su yok. Kars’tan Edirne’ye kadar Mardin’den İzmir’e kadar, Sinop’tan İçele kadar su problemi var. 76 şehre suyu götüren biziz. Geçen sene kuraktı 2014 yılı. 2 sene önce. Kuraklığa rağmen hiçbir şehre bidonlarla su taşındığını gördünüz mü?. Çünkü biz bütün şehirlerin su meselesini 2040-2050 yılına kadar İstanbul’da 2071 yılına kadar su meselesini kökünden çözdük” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, “2019 yılına kadar bin 71 baraj, gölet ve sulama tesisini yapacağız. Bütün dere ıslahlarını yapacağız. Özellikle Orman teşkilatımız orman köylülüklerin artık hasmı değil hısmı olacak. Orman teşkilatıyla birlikte bazı alanları ayırdık. Artık eskisi gibi sadece çam dikmiyoruz. Oraya ceviz badem dikiyoruz. En yakın köydeki vatandaşlara parselliyoruz. Kura çekip dağıtacağız. Zaten hükumetimiz eylem planı hazırlamıştı. 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracağız” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Niğde’nin ilçelerinden su getirme talebiyle ilgili "Niğde’mizin Ulukışla ve Bor ilçelerimizin su problemleri var. Her ne kadar biz burada arsenikten kurtarmak için çok iyi bir içme suyu arıtma tesisi yapmışsak da Niğde’nin nüfusu artıyor. Bir de sağ olsun Cumhurbaşkanımızın tavsiyesine de uyuyorsunuz. Biz şimdi dün akşam toplantıda şu kararı aldık. Niğde’mize ve ilçelerine iki yerden su getirme ihtimali var. Bir Ecemiş çayı iki ise Şekerpınarı kaynağı. İkisini de inceleyeceğiz hangisi hızla gelecekse onu getireceğiz" dedi.

Bakan konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte, DSİ tarafından inşa edilecek Çamardı-Ören Barajı, Ulukışla-Handeresi Barajı ve Sulaması, Merkez Kayırlı Barajı ve Sulaması, Çamardı Bademdere Barajı ve Sulaması, Ulukışla Kılan Gelin dileği Barajı ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temellerini attı.

Daha sonra köylüler arasında gelir getirici tür ağaçlandırması kura çekimi yapıldı ve sertifika verildi.

Törende vatandaşlara 2 bin adet fidan dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile