Bakan Eroğlu, Adıyaman'a 17 Yatırımı Müjdeledi

Bakan Eroğlu, Adıyaman'a 17 Yatırımı Müjdeledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman ziyaretinde Adıyamanlılara, 1 milyar 380 milyon 569 bin TL'lik 17 adet dev yatırımın müjdesini verdi.

Şanlıurfa'dan karayolu ile Adıyaman'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman Valiliği ziyaretinde yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu. Polis merasim mangası tarafından karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, kurum müdürleriyle tokalaştıktan sonra Valilik makamında şeref defterini imzaladı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Veysel Eroğlu, Adıyaman'a 2013 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımların müjdesini verdi. Kendisinin bir demet fidan ile değil, bir TIR dolusu yatırımla geldiğini ve bugünün Adıyaman için bir dönüm noktası olacağını kaydeden Bakan Eroğlu, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Fahri hemşehrisi olduğum Adıyaman'a yatırım yapmak beni ayrıca sevindiriyor. Adıyaman güzel bir şehir, yıldızı parlak bir şehir. Adıyaman'a 17 müjde ile geldim. Bunların çoğu Adıyaman'ın yıllarca hasretle beklediği projelerdir. Böyle bir yatırım bugüne kadar Adıyaman'a gelmedi. Bu 17 yatırımın 12’si Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 1’i Orman Genel Müdürlüğü, 2’si Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2’si Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait projelerdir. Bu projeler; Çetintepe Barajı, Koçali Barajı, Koçali Barajı Sulaması, Gömükan Barajı, Gömükan Barajı Sulaması, Atatürk Baraj Gölünde Pompaj Sulaması Bebek-1 ile Aslanoğlu Üniteleri, Büyükçay Barajı HES Projesi, Kahta Menzil Göleti Sulaması, Merkez Gökçay ve Kavak Köyleri Arazi Çiğ, Sincik ve Gavurkozu Dereleri Islahı, Besni Gümüş Deresi Islahı 2. Kısım, Gölbaşı Karaburun Köyünün Alma Deresi Islahı, 85 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon projesi, Nemrut Dağı Milli Parkı'nda kilitli parke yol yapımı, manzara seyir noktası yapımı ve çevre düzenlemesi yapılması, Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı'na kır gazinosunun yapımı, 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun açılışı, 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun yapımı..." Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, Eroğlu'na Nemrut heykelleri ve el dokuması kilim hediye etti. Adıyamanspor Taraftarlar Derneği tarafından da Eroğlu'na atkı hediye edildi. Bakanın ziyaretine; AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Bakan, valilikteki programın ardından belediyeye geçti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile