Bakan Eroğlu: Avrupa'da kişi başı maden suyu tüketimi 150, Türkiye'de 3 litre

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de maden suyu tüketiminin çok düşük olduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesin

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de maden suyu tüketiminin çok düşük olduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Mineralli Su İşletmeleri Hastanesi temel atma töreni ile Türk Kızalayı Mineralli Su İşletmelerinin yeni ek tesislerinin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, maden suyu ile soda farklı içecekler olduğunu söyledi.

Sodanın suya karbondioksit basılmasıyla elde edilen bir içecek olduğunu aktaran Eroğlu, "Bu ikisi birbiri ile karıştırılmamalıdır. albuki maden suyu içinde her türlü minareli ihtiva eden ve insan için fevkalade faydalı bir içecektir. Bunu özellikle ayırt ekmek gerekir. Ben maden suyu içeceğim zaman Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu istiyorum, soda istemiyorum." dedi.

Türkiye'de maden suyu tüketimi çok düşük olduğunun altını çizen Eroğlu, bazı Avrupa ülkelerinde kişi başına yılda maden suyu tüketiminin 150 litre olduğunu söyledi.

Türkiye'de ise yılda ortalama kişi başı tüketilen maden suyunun 3 litre olduğunu aktaran Eroğlu, "Bu çok oran çok düşük. Maden suyu sağlık açısından bir takım rahatsızlıklara faydalıdır. Onun için tüketilmesi faydalı olacaktır. İçindeki minareler nedeniyle vücudumuzun mineral eksikliğini de karşılıyor. Bu yüzden herkese Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyunu tavsiye ediyorum. Kendinde günde 2 şişe Kızılay Maden Suyunu içiyorum." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, ''Afyonkarahisar'dan çıkan bu maden suyu, tarihler boyunca insanlığa hizmet etmiştir. İlk şişelemesi Osmanlı döneminde başlayan bu tesisler, şimdi dünyanın en ileri teknolojisini kullanmaktadır. Bu nedenle Afyonkarahisar Maden Suyu'nu tüm dünyaya tanıtmamız lazım." dedi.

Fransa'nın, Afrika ve Arap ülkelerine kendi sodasını pazarladığını ifade eden Eroğlu, "Bizim maden suyumuz dünyanın en iyi maden suyudur. Bunun tanıtılması ve pazarlanması için de gerekenin yapılması gerekir." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın sadece Türkiye'de değil tüm dünya insanına yardım ettiğine işaret eden Bakan Eroğlu, İhsaniye ilçesine yapılacak hastanenin de bölge insanına en iyi hizmeti vereceğini söyledi.

Bölgenin turizm bölgesi olması nedeniyle yapılacak hastanenin önemine değinen Bakan Eroğlu, hastane yapımı için Türk Kızılayı yönetimine teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de, yeni hizmete açılan ek dolum bandının detaylı incelemelerin ardından Almanya'dan alındığını söyledi.

Küçükali, son teknoloji üretim bandının saate 50 bin, yılda 300 milyon üretim kapasitesine sahip olduğunu bildirdi. Küçükali, ek üretim bandının devreye girmesiyle birlikte toplam üretim kapasitesinin yüzde 46 aratarak senede 600 milyon şişeye ulaşacağını bildirdi. Küçükali, üretim kapasitesi ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Minareli Su İşletmesi'nin, Ortadoğu ve Balkanların en büyük minareli su fabrikası olması özelliğini sürdüreceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ek dolum bandı hizmete açılırken, ilk dolum maden suları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na hediye edildi.

Bakan Eroğlu, açılışın ardından Türk Kızılayı tarafından verilen iftara katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile