Bakan Eroğlu: “Milletimiz Uyanık Olsun”

Bakan Eroğlu: “Milletimiz Uyanık Olsun”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletin uyanık olması gerektiğini söyleyerek, “Türkiye için büyük oyunlar oynanmaya çalışılıyor.Bu büyük millet bunun üstesinden gelecektir” dedi.

Bakan Eroğlu, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 11 tesisin toplu temel atma ve bir hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Konuşmasında “Taşköprü'ye gelirken hediye sarımsak getirecek halimiz yok, yatırımlarla size geldik” şeklinde esri yapan Bakan Eroğlu, "Bugün burada 11 tesisin temelini atacağız. Bunların arasında özlemle beklenen Taşköprü Obrucak Barajı da var. Bunların yatırım miktarı da 110 milyon liradır. Bu yeterli mi diyecek olursanız, bizler bunu yeterli görmüyoruz. Kastamonu'ya gelirken 28 müjdeyle geldik. Orman ve Su işleri Bakanlığı Kastamonu'ya en çok yatırım yapan bakanlıklardandır. Tabi ki Ulaştırma Bakanlığımızın da projeleri var. Yakında hizmete girecek olan havaalanı ile 11 ilçeye otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak. Son 10 yılda Türkiye’miz çok büyük mesafe kaydetti.

Ekonomide dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasındayız. Geçmişte 500 milyon dolar borç almak için IMF'de çalmadığımız kapı kalmıyordu, şimdi IMF’ye olan borcumuzun tamamını ödedik ve şimdi havamız olsun diye IMF’nin havuzuna 5 milyar dolar borç para vermeye hazırlanıyoruz ve bunla ilgili müzakerelerimiz devam ediyor" dedi.

Gezi Parkı protestolarına da değinen Bakan Eroğlu, "Milletimiz uyanık olsun. Türkiye için büyük oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Bu büyük millet bunun üstesinden gelecektir. Türkiye'nin yıldızı parladıkça, birileri önümüzü kesmeye çalışıyor ve çalışacaklar. Millet olarak bunların üstesinden geleceğiz Türkiye'nin yıldızı parlamaya devam ediyor, 21. asra mührümüzü vuracağız" diye konuştu

Bakan Eroğlu, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak baraj, sulama ve taşkın koruma gibi 11 tesisin temelini attı, bir hizmet binasının da açılışı yapıldı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Bakan Eroğlu'na ahşap işlemeli bir Osmanlı tuğrası hediye etti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile