Bakan Ersoy, 21. Devlet Türk Sanatlari Yarismasi Sergisini Gezdi

Bakan Ersoy, 21. Devlet Türk Sanatlari Yarismasi Sergisini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 21. Devlet Türk Sanatlari Yarismasi sergisini gezerek ödül alan eser sahiplerini tebrik etti.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Türk sanatlarini desteklemek, gelismesi ve yayginlasmasini saglamak amaciyla gerçeklestirilen 21. Devlet Türk Sanatlari Yarismasinda ödül alan eserlerin sergilendigi Resim ve Heykel Müzesi’nde eser sahipleriyle bulustu. Sergiyi gezerek çalismalar hakkinda bilgi alan Bakan Ersoy, 1986 yilindan beri düzenlenen yarismanin bu yilki ayaginda derece alanlari tebrik etti.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü tarafindan yapilan yarismada bu yil toplamda 493 bin lira para ödülü verilirken 79 eser dereceye girdi. Hüsn-i Hat, Çini, Ebru, Tezhip, Minyatür, Kalemisi ve Kati kategorilerindeki eserlerin degerlendirmesini akademisyen ve sanatçidan olusan 9 kisilik bir jüri heyeti yapti.

18 eser için 20’ser bin lira para ödülü ile basari belgesi verilirken, mansiyon ödülü alan 18 esereyse 5’er bin lira para ödülü verildi.

Geri kalan eserlerse sergilenmeye hak kazandi.

Duygularini paylasan sergileme ödülü sahibi Havva Tümer, “Gurur duyuyorum. Hocama çok tesekkür ediyorum. Geleneksel sanatlardan ‘Kati’ sanatini ögreniyorum. Iki efsanevi hayvani anlatmak istedim. Ormanda karsilasmalarini anlatiyorum. Tek tek oyulup geleneksel teknikle yapildi bu eser” sözlerini sarf ederken bir diger sergileme ödülü sahibi Ayse Elif Kiziltan ise "Bir zeytin bahçesini resmetmek istedim. Kagitlari önce boyuyoruz kendi sevdigimiz renklerle. Ondan sonra da tasarladigimiz sekle göre kesim yapiyoruz. Burada da her zeytin bahçesinde ne görebilirseniz hepsini burada tasarladim. Zeytin yasam barindiriyor” dedi.



“Eserimin ismi Meveddet”

Basari ödülü alan Ebru ve Kati sanatçisi Filiz Senol ise sunlari söyledi:

“Önce tasarimini yaptik daha sonra yazdirdigimiz Esmaül Hüsna’yi Kati’di Rifki oyma teknigiyle oydum. Etrafini süsledik. Geleneksel tarzdan gelen çiçeklerimizle iç bezemelerini yaptim. Kagit boyasi dahil her sey elimizden geçti. Eserimin ismi ‘Meveddet’. El-Vedud Esmasi disinda en sevilene ulasan. Rahman’a ulasan yolu anlatmaya çalistim. Eseri yapmak 5-6 ayimi aldi. Basari ödülü aldim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile