Bakan Ersoy Açiklamasi 'Bu Yil Kazilar Için 115 Milyon Liralik Finansman Destegi Sagladik'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, kazilar için bu yil 115 milyon liralik destek sagladiklarini açikladi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, kent merkezindeki bir restoranda düzenledigi basin toplantisinda, Kültür Yolu Festivali ve kazi çalismalariyla ilgili açiklamalarda bulundu.

Antalya’da 19 ören yeri ve kazi noktasi bulundugunu belirten Ersoy, kazilar için çok ciddi bütçe aktarimlarina basladiklarini belirterek, “Ören yerlerinde kazi yapiyoruz, çikan eserleri ayaga kaldirmak için restorasyon yapiyoruz ve tanitiyoruz. Sadece bu yil kazilar için 115 milyon liralik finansman destegi sagladik. Kazi baskanlarina sinirlandirma yapmiyoruz. ’Yeter ki projelendirin’ diyoruz. Kazi baskanlari da yogun bir çalisma içerisinde” dedi.

Turizmde üst yapilari yani sira altyapilara önem verdiklerini aktaran Bakan Ersoy, turizm bölgelerinde altyapilara da ciddi yatirimlar yaptiklarina dikkat çekti. Ersoy, Antalya’da belediyelerin yapamadiklari altyapilarini protokolle devraldiklarini, Serik ve Kemer ilçelerinde bu çalismalari gerçeklestirip yatirim finansmanlarinin tamaminin bakanlik olarak karsilandigini söyledi.



3 yil önce basladiklari Kültür Yolu Festivali’ne her yil il sayisini artirarak devam ettiklerini ifade eden Ersoy, festivalin amacinin, vatandasin kültüre sanata erisimini kolaylastirmak, kültür sanat etkinliklerini artirmak, sanatçiya destek olmak ve festivalin yapildigi sehrin turizm potansiyelini ön plana çikararak basta Türkiye olmak üzere dünyada markalasmasini saglamak olduguna vurgu yapti.

Ersoy, bu yil festivalin 5 Agustos’ta Kapadokya ile basladigini hatirlatarak, “Cumhuriyetin 100. yili dolayisiyla etkinlikleri de 100 güne yaydik. Önümüzdeki seneden itibaren çok daha genis bir zaman araligina yayacagiz. Ilkbaharda baslayip, son balarda tamamlayacagiz. Sehirlerin turizmlerinde düsük sezonuna, sezon öncesi ve sezon sonu dönemlerine denk getirmek istiyoruz, sezonun uzamasini hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açisindan da çok faydali oluyor” diye konustu.

Antalya’daki festival için de zengin bir program hazirladiklarini aktaran Ersoy, “3 yasindan 90 yasina kadar her kesime hitap edecek etkinliklerin olacak. Dijital sanata da agirlik verecegiz. Karada, havada, denizde her noktada etkinlik planliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile