Bakan Ersoy Açiklamasi 'Cumhuriyetimiz Bagimsizlik Mesalesinin Aydinliginda Yürüyüsünü Sürdürüyor'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Kurtulus Savasi’mizin ilk adimi, Cumhuriyetimize giden aydinlik yolun da mührüdür. Bugün Cumhuriyetimiz, 105 yil önce yakilan bagimsizlik mesalesinin aydinliginda, gelecege olan yürüyüsünü sürdürüyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakani Ersoy, "19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami" dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Bakan Ersoy mesajinda sunlari kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaslarinin, 19 Mayis 1919’da Milli Mücadele’yi Samsun’dan baslatislarinin 105’inci yil dönümünü kutluyoruz. 19 Mayis, milletçe mücadele verildiginde, vatanin gelecegini kurtarmanin mümkün oldugunu gösteren Kurtulus Savasi’mizin ilk adimi, Cumhuriyetimize giden aydinlik yolun da mührüdür. Bugün Cumhuriyetimiz, 105 yil önce yakilan bagimsizlik mesalesinin aydinliginda, gelecege olan yürüyüsünü sürdürüyor."

Kültürden bilime, sanattan teknolojiye Türkiye’nin çok daha iyi noktalara gelmesinde gençlerin büyük rol oynadigini belirten Bakan Ersoy, "Bu duygu ve düsüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve vatan topragina düsmüs tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramimizi en içten duygularimla kutluyorum" ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile