Bakan Göktas Açiklamasi '1 Nisan Sabahi Insallah Bursa, Gerçek Belediyecilikle Yola Devam Diyecek'

Bakan Göktas Açiklamasi '1 Nisan Sabahi Insallah Bursa, Gerçek Belediyecilikle Yola Devam Diyecek'

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan kazandirilan Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucagi Kresi açilisina katilan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Bursa’nin 1 Nisan sabahi Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Alinur Aktas ile gerçek belediyecilikle yola devam edecegini söyledi.

Projesi Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan binanin taban alani 940 metrekare olup iki katli olarak toplam bin 653 metrekare alana sahip ‘Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucagi Kresi’ açilisi Bakan Göktas’in katilimiyla yapildi. Giris kati ana kucagi, 1. kati ise Aile Destek Merkezi ve BUSMEK olarak hizmet verecek sekilde projelendirilen binanin giris katinda ana kucagi bölümünde 6 adet sinif, idari birimler, mutfak, 400 metrekare açik çocuk oyun alani bulunmaktadir. 1. katta 6 adet kurs ve atölye amaçli çalisma sinifi, 1 diyetisyen ve 1 psikolog odasi ile idari ofis yer almaktadir. Açilista konusan Bakan Mahinur Özdemir Göktas, “Bugün Bakanlik olarak, bütün çalismalarimizi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu Türkiye Yüzyili vizyonu dogrultusunda sürdürüyoruz. ‘Güçlü Kadin, Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye’ ilkesiyle aile yapisini güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Yürüttügümüz her çalismada ülkemizin en güçlü kalesi olan aileyi her türlü tehlikeye karsi korumak öncelikli hedefimizdir. Aile ve toplum refahi için atilan her adim inaniyorum ki, daha saglikli ve mutlu bir gelecege önemli katkilar saglayacaktir. Bu anlamda, 85 milyon vatandasimiza götürdügümüz her hizmette yerel yönetimlerimizi en kiymetli yol arkadaslarimiz olarak görüyoruz” diye konustu.



"Bu yatirimlar 22 yildir AK Parti belediyeciliginin somut göstergesi"

Türkiye geneline yayginlastirilacak 0-3 yas arasi çocuklar için Mahalle Odakli Kres Modelini çok önemsediklerini belirten Bakan Göktas, “Bu modelle, kadinlarin ev ve is hayati arasinda bir tercih yapmak zorunda kalmalarinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz aile destek merkezi ve kresimizi ise bu hedefimiz dogrultusunda atilan güzel bir adim olarak görüyoruz. Bu anlamda böylesi kiymetli bir kurulusun hayat bulmasinda basta Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucagi Kresi, AK Parti’nin 22 yildir milletimize sundugu hizmet belediyeciliginin, gerçek belediyeciligin somut bir göstergesidir. Yunuseli Aile Destek Merkezi’miz açtigi kurslarla bilisim teknolojileri, giyim, el sanatlari, yabanci dil ve kisisel gelisim alanlarinda vatandaslarimiza destek olacak. Ücretsiz hizmet verecek olan Ana Kucagi Kresi ise ailelerin çocuklarini güvenle birakacaklari bir egitim yuvasi olacak. Çocuklarimizin paylasmayi, dayanismayi ve birlikte çalismayi ögrenecekleri bu kreste, ayni zamanda yasadiklari sehrin kültürel ve manevi degerlerini ögrenerek büyüyecekler” dedi.

"1 Nisan Türkiye’nin dört bir yaninda böylesi kuruluslari yayginlastirmak için bakanlik olarak çalismalar yaptiklarini belirten Bakan Göktas, “22 yildir AK Parti belediyeciligiyle, 81 ilimizi daha yasanabilir, dirençli ve huzurlu sehirler haline getirdik. Türkiye’nin dört bir yanini büyük eserlerle ve dev yatirimlarla donattik. Belediyelerimiz sehirlerin altyapi ihtiyaçlarini giderirken sosyal politikalari da ihmal etmedi. Bugün açilisini gerçeklestirdigimiz merkezlerle AK Parti, yerelde eser siyasetinde, hizmet siyasetinde önemli basarilara imza atti. Simdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Yaklasik iki hafta sonra hepimiz sandiklara gidecegiz. Bursa’da 31 Mart seçimlerinde Cumhur Ittifakimizla büyük bir zafere imza atacagiz. Büyük bir samimiyetle Bursa’ya hizmet eden Belediye Baskani Alinur Aktas ile birlikte eser siyasetimize, hizmet siyasetimize ilk günkü heyecanla devam edecegiz. Biz de bakanlik olarak, baskanlarimizin her daim yaninda olacagiz. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Cumhur Ittifakiyla birlikte Türkiye Yüzyili’nda Bursa’yi her alanda güçlü bir sehir haline getirmek için çalisacagiz. Insallah, 1 Nisan sabahi, insallah Bursa, gerçek belediyecilikle yola devam diyecek. Vizyoner belediyecilikle, vizyon sahibi baskanina Bursa sahip çikacak. Çok daha güzel yatirimlara birlikte imza atacagiz” dedi.

Bugün 32’nci ana kucagini hizmete açtiklarini belirten Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise, “Devletimiz bu manada önemli çalismalar yapiyor. Özel sektörün bu manada çalismalari da var. Ancak buna ulasamayanlarin ihtiyacini gördügümüz için, 32 farkli noktada açmak nasip oldu. 4 bin tane çocugumuzu buralarda egitimden geçiriyoruz. Bu çalismaya 0-3 yas araligindaki çocuklarimiza da hizmet vermek istiyoruz. Çocuklar için okul öncesi egitim çok önemli. Bir çocuk olusumunun gelisimi 7 yasina kadar tamamladigini biliyoruz. Ailelerden yaptigimiz hizmetle ilgili memnuniyeti duymak bizleri mutlu ediyor” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dualar esliginde açilis kurdelesi kesildi. Bakan Göktas daha sonra ana kucagindaki çocuklarla bir araya geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile