Bakan Göktas Açiklamasi 'Sporun Insan Sagligina Olumlu Etkisi Bilinen Bir Gerçek'

Bakan Göktas Açiklamasi 'Sporun Insan Sagligina Olumlu Etkisi Bilinen Bir Gerçek'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, ‘Sporla Engelsiz Yasam’ programina katildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ve Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, AK Parti Sosyal Politikalar Baskani Jülide Sarieroglu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligina bagli Saray Engelsiz Yasam Bakim ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen, engelli bireylerin sporla rehabilitasyonu çerçevesinde düzenlenen "Sporla Engelsiz Yasam" programina katildi.

“Sporun insan sagligina olumlu etkisi bilinen bir gerçek”

Engelsiz “Türkiye Yüzyili” vizyonuyla özel gereksinimli bireylerin daha iyi bir yasam sürmelerine yönelik birçok proje yürüttüklerini söyleyen Bakan Göktas, “Bu projelerden biri olan ‘Sporla Engelsiz Yasam’ programimizi Gençlik ve Spor Bakanligimizin katkilariyla gerçeklestirme yönünde ilk adimi atiyoruz. Sporun insan sagligina olumlu etkisi bilinen bir gerçek. Sporcularimizi az önce gördük ne kadar güzel enerjileriyle hepimizi heyecanlandirdilar, gülümsettiler ve gururlandirdilar. Özel gereksinimli bireylerimizin toplumsal yasamin her alaninda güven ve huzur içinde yer almasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Çünkü özel gereksinimli bireylerimizin mutlulugu ailelerinin de mutlulugu demek. Biraz önce annemiz ne güzel ifade etti.

Çocugunun basarilariyla, becerisiyle hem mutlu huzurlu hem de burada mutlulugunu bizlerle paylasti. Eminim pek çok aile ayni mutlulugu paylasiyor. Bizler de bu mutlulugun bir parçasi ve destek oldugumuz için ayrica mutluyuz” diye konustu.

“Bu program ile herkesin yapabilecegi bir spor dalinin olabilecegine vurgu yapmak istiyoruz”

‘Sporla Engelsiz Yasam’ programi hakkinda da bilgilendirmelerde bulunan Bakan Göktas, “Engelli bireyler için sporun yasam tarzi haline getirilmesi yönünde bütün kuruluslarimizda yürütecegimiz programin ilkini bugün gerçeklestiriyoruz. ‘Sporla rehabilitasyon’ olarak tanimladigimiz bu program ile herkesin yapabilecegi bir spor dalinin olabilecegine vurgu yapmak istiyoruz. Engel durumuna göre bireylerimize on farkli sportif test uygulayarak, fiziksel ve sportif yatkinliklarini belirleyecegiz. Sonrasinda, testlerden elde edilen puanlamalar ile uygulanacak istatistiksel bilgiler dogrultusunda kategoriler olusturulacaktir. En üst kategoride spor yapabilecek bireylerimizi uygun branslara yönlendirecegiz. Bu konuda ilgili federasyonlar ile iletisim halinde olacagiz. Diger kategorilerde olan bireylerimizi ise sporun farkli branslariyla tanistirip kendilerine en uygun olanini yapabilmeleri için egitim programina katilimlarini tesvik edecegiz. Içeriginde farkli spor branslarinin olacagi egitim programinin koordinasyonunu, Bakanligimizin spor kulübü tarafindan görevlendirilen brans antrenörleri ile saglayacagiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimizin da spor kulübü oldugunu unutmayalim. Türkiye’nin her ilinde var. Bunu da hem güçlendirecegiz hem de daha fazla destek olacagiz” ifadelerine yer verdi.

Engelsiz yasam içinde sporun önemli bir rolünün oldugunu dile getiren Bakan Bak, “AK Parti hükümetleri iktidara geldiginden beri özellikle dezavantajli gruplara karsi yaptigi kanuni düzenlemeler, destekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yapilan destekler ile müthis bir ufuk açti. Önceden çocuklarimizi evlerde sakliyorlardi. Herkes için bazi sorunlar oluyordu ama hem sporla hem de yapilan destekler ile bu çocuklar pek çok yeni yasami, kendine gelen özgüveni kazanmaya basladilar. Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde paralimpik yönümüzle bedensel engelliler ile özel sporcularla isitme ve görme engelliler federasyonlari ile beraber destek veriyoruz. Su anda Paralimpik Olimpiyatlari’nda madalyalar kazaniliyor. Paris Olimpiyatlari’nda da 34 kota aldik, insallah sporcularimiz bizleri sevindirecekler, bayragimizi göndere çektirecekler” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile