Bakan Güler: Şehit ve Gazilerine Sahip Çıkmayan Bir Milletin Geleceği Olamaz

Bakan Güler: Şehit ve Gazilerine Sahip Çıkmayan Bir Milletin Geleceği Olamaz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehit ve gazilerine sahip çıkmayan bir milletin geleceğinin olamayacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise "Birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü sebebiyle şehit ve gazi yakınlarına öğle yemeği verdi. Yemeğe İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile teşkilat yöneticileri katıldı.

Bakan Güler, şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilendi. Masaları tek tek gezen ve hoş geldin diyen Güler, çocuklarla ilgilendi. Programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ardından dua yapıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, devlet ve millet olarak şehit yakınlarına çok borçlu olduklarını, minnet ve şükran borçlu olduklarını vurguladı. Yapılan fedekarlığın bir karşılığı bulunmadığının altını çizen Güler, karşılığın varlık sebebi olduğunu ve bunun ödenemeyeceğini kaydetti.

Dinin şehitliğe en büyük payeyi verdiğini anlatan Güler, "Allah hepimize sabır versin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.

Devlet olarak şehitlerin emaneti ile gazilere en iyi şekilde sahip çıkabilmek için çok gayret gösterdiklerini dile getiren Güler, şehit ve gazilerine sahip çıkmayan bir milletin geleceği olamayacağını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, söylenecek sözlerin kiyafetsiz kalacağını belirterek dünyanın en büyük acılardan birinin eşinden, kardeşinden, anne ve babasından ayrılması olduğunu ifade etti.

Yasal düzenlemeleri anlattı. Kılıçlar, "Birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından yemek yenirken tasavvuf müziği dinlendi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile