Bakan Güllüce, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası için mücadele eden bir adamın dramını anlatan "Bizim Hikaye" filmini Altunizade Capitol alışveriş merkezindeki sinema salonunda eşi ve kızıyla izledi.
Güllüce, çıkışta yaptığı açıklamada filmi izlerken çok duygulandığını ifade ederek, "Böyle bir film çevrilmesi güzel olmuş. Onbinlerce Anadolu çocuğu, Türkiye'nin evladı bu acıları çekti. Bir nesil kaybettik biz. Türkiye patinaj yaptı yıllarca. Anayasayla da devletin milletle kavgasını devam ettirdi, büyüttü" değerlendirmesinde bulundu.
Darbe ortamını hazırlayanları iyi düşünmek gerektiğini belirten Güllüce, "Bu organizasyonu yapanlar, hiç yok olmayacak. Hep o günler olsun isteyen, Türkiye'nin içi karışsın isteyenler olacak" ifadesini kullandı.
Bakan Güllüce, 12 Eylül'e giden süreçte kardeşin kardeşle kavga ettiği bir ortam oluşturulduğunu vurgulayarak, "12 Eylüller, 27 Mayıslar, 27 Nisanlar, 28 Şubatlar olmasaydı bugün kişi başı geliri kaç bin dolar olan bir ülke olurduk? Herkes elini vicdanına koysun, bir düşünsün. Bunlar olmasaydı biz bugünkü ekonomik durumdan çok daha ileride olurduk. Türkiye çok daha gelişmiş olurdu. Demek ki projeyi yapanlar, başarmışlar" görüşünü dile getirdi.
- "Ben de o acıları çekenlerden birisiyim"
Güllüce, "Türkiye'nin şu hızlı gidişinin önünde engel olmak isteyen proje sahiplerine, fırsat vermememiz lazım. 78 milyon bir araya gelip, kol kola girip, düşüncesi, inancı, mezhebi ne olursa olsun, bu bayrağın altında, bu topraklarda yaşayan herkes birlikte, birbirini severek yaşamalı" dedi.
"Gençlerin bu filmi izlemesi isterim" diyen Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağcısı, solcusu, dindarı, şu veya bu görüşte olanı... Bir kuşak kaybettik. Ben de o acıları çekenlerden birisiyim. Hapis hayatım çok değil. 12 Eylül'de tutuklandım ama daha sonra çok taciz edildiğim için 4 yılım yurt dışında geçti. Bu şu demek: Benim 4 tane 365 günümü yedi, 12 Eylül ama gençler şunu seyretsinler, 365 günler değil, 365 saniyeleri gitmesin. Bu ülke hepimizin. Hangi düşüncede olursa olsun herkes birlikte yaşamayı tercih etsin ve bu acıların yaşanmadığı ülkeyi birlikte kuralım. İnsanlar isterse, farklı düşüncede de olsa birbirilerini sevebiliyorlar. Ben bunun çığır açacağını, farklı düşüncede olanların geriye doğru bakarak geleceği birbirleriyle barışarak yaşayabilmelerine yol açacağını düşünüyorum. Onun için filmi yapanlara teşekkür ediyorum."
Mamak cezaevinde uzun süre kaldıktan sonra beraat eden bir yakını olduğunu anlatan Güllüce, "Hala geceleri feryat edip uyandığını anlatırlar bana. Yüzlerce film yapılabilir 12 Eylül mağdurlarıyla ilgili, 12 Eylül'ün ortamını hazırlamayla ilgili" değerlendirmesini yaptı.
- "Bizim Hikaye"
Yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda, Cansel Elçin, Haluk Piyes, Sera Tokdemir, Naz Elmas, Burcu Kıratlı, İbrahim Kendirci, Çiğdem Batur, Şebnem Dilligil, Erdinç Gülener ve Ahmet Mekin gibi isimler yer alıyor.
Film, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası hakkı için mücadele eden bir adamın dramını anlatıyor.
Çekimlerinin çoğu Sinop, Trabzon ve Rize'de yapılan filmin bazı sahneleri için İstanbul'un tarihi yarımadası da mekan olarak kullanıldı. Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzellikleriyle seyirciye görsel bir şölen sunan filmin müziklerini Mustafa Ceceli yaptı.
Bakan Güllüce 'Bizim Hikaye' Filmini İzledi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin önünde engel olmak isteyen proje sahiplerine fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, "78 milyon, bir araya gelip, kol kola girip, düşüncesi, inancı, mezhebi ne olursa olsun, bu bayrağın altında, bu topraklarda yaşayan herkes birlikte, birbirini severek yaşamalı" dedi.