Bakan Günay'dan Chp'li Erdem'e Destek

Bakan Günay'dan Chp'li Erdem'e Destek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa değişikliğine destek çıktığı için disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Eşref Erdem'e destek geldi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün gece eşiyle birlikte Edirne'ye gelen Bakan Günay, sabah kahvaltısını Meriç Nehri kenarındaki Polis Bahçesinde yaptı. Bakan Günay, çıkışta yanında bulunan CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır'a dönerek, "Bak Eşref Erdem'i gördün değil mi, aslan gibi bir demokrat çıktı partiden. Benim peşimden inşallah gelir, aklı varsa gelir. Demokrat olmak yürek ister, artık olsun ya, 2010 senesine geldik" dedi.
Bakan Günay, kameraların kayıtta olduğunu görünce "Arkadaşlar şaka yapıyoruz bunları kaydetmeyin" diye konuştu.
Bakan Günay, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında konuyla ilgili soruya da, "Anayasa oylamalarında mecliste partiler grup kararı alamazlar. Biz vatandaşların özgür iradesine sunuyoruz. 'Evet' diyeceğim diyen belediye başkanını, milletvekilini disipline sevk etmek hukuk devletine, özgürlükçü bir demokrasi anlayışına inanmadıklarının da bir göstergesidir. 'Evet' diyeceğini söyleyen milletvekili arkadaşımız CHP'nin 12 Eylül'den sonra yeniden açılış sürecine katılmış genel sekreter
yardımcılığı, genel başkan yardımcılığı yapmış bir arkadaş. 12 Eylül ve 12 Mart'ın da kadrini yaşamış bir arkadaş. Bu anayasa değişikliğine 'Hayır' demek için 12 Eylülcülerin işbirlikçisi olmak lazım" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile