Bakan Günay'dan Tarkan'a destek, Çevre Bakanı'na tepki

Bergama yakınındaki Allianoi Antik Kenti ile ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile şarkıcı Tarkan arasında başlayan tartışmaya Kültür ve Turi

Bergama yakınındaki Allianoi Antik Kenti ile ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile şarkıcı Tarkan arasında başlayan tartışmaya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da dahil oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Çevre Bakanı'nı eleştirerek, "Sayın bakan düşüncelerini amacını aşan bir biçimde ifade etti." dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 'İstanbul: Avrupa ve Akdeniz Kültürünün Köprü Şehri' temalı konferans düzenlendi. Konferansa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Dr. Mustafa Aydın ve bazı yabancı konuklar katıldı. Konferansta konuşma yapan Bakan Günay, İstanbul'un tarihi güzelliklerine vurgu yaptı. Yahya Kemal'in 'İstanbul' konulu şiirini okuyan Günay, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Program sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Allianoi Antik Kenti ile ilgili Bakan Eroğlu'nun Tarkan'a karşı kullandığı cümleler hakkında "Sayın bakan düşüncelerini amacını aşan bir şekilde ifade etti." dedi.

Türkiye'nin tarihi ve doğal zenginliklerini korumanın herkes için ortak bir amaç olduğunu ifade eden Bakan Günay, "Sanatçı arkadaşlarımızın, aydınlarımızın bu konulara duyarlılık göstermesi bizi tedirgin etmez, sevindirir. Aydınlar okuryazarlar sanatçılar bu ülkenin sorunlarına sahip çıkmazlarsa bu toplumun bilincini kim aydınlatabilir. O yüzden ben bu duyarlılıkların artarak sürmesini temenni ediyorum. Bu baraj özel ve karmaşık bir sorun. 70'li ve 80'li yıllardan beri süregelen bir sorun. İhalesi yapılmış, yer teslimi yapılmış. Eski kazılarda orada bir Roma hamamı olduğu ortaya çıkmış. Bizim amacımız bir yandan o barajı çevredeki çiftçi ve vatandaş için su tutar hale getirmek, bir yandan da oradaki tarihsel kalıntıları olabildiğince geleceğe taşıyabilmek. Bütün derdimiz baraj su tutacaksa o tarihi yok etmeden bunun çaresini bulmaya çalışmaktır. Sanıyorum Bakan bey arkadaşım da bunu ifade etmeye çalıştı. Ben sevgili Tarkan'ın buna benzer duyarlılığını çok önemsiyorum ülkemiz için. Çünkü biz Türkiye'yi geliştirmek ve kalkındırmak bu kalkındırmayı sürekli kılmak istiyoruz. Bu doğayı tahrip eden tarihe karşı duyarsız bir anlayışla elbette olamaz. Bugün ben Türkiye turizminde inanılmaz bir başarı görüyorum. Bu tarihe ve doğaya sahip çıktığımız ölçüde olacaktır. Galiba biraz daha diyaloga ihtiyacımız var. Yeni tartışmalar cümle içinde amacı aşan ifadeler olabilir. Yeni baştan kırılganlık yaşatmışsa ifadeler birbirimize yeni fırsatlar vermeliyiz. Bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin geleceği hepimiz için son derece önemli." şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN SİLÜETİNİ BOZMAK HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

UNESCO'NUN Haliç'teki asma köprü ile ilgili uyarılarının sorulması Bakan Günay, "Bu konu Rio toplantısında değerlendirildi. İstanbul'un siluetini bozmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. UNESCO bizi uyarmadan da biz bu dikkati gösteriyoruz. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak başkalarından uyarı almaksızın Türkiye'nin kendi tarihine tarihi değerlerine şehir siluetlerine hiçbir dönem ayrım yapmaksızın sahip çıkması gerektiğini UNESCO'dan daha önce de ifade ettim." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile