Bakan Günay: Sit Alanları Yeniden Düzenlenecek

Bakan Günay: Sit Alanları Yeniden Düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sit alanlarının yeniden düzenleneceğini açıkladı.

  Bakan Günay, yeni düzenleme ile sit alanlarında yaşayanların rahat nefes almasının sağlanacağını kaydetti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Muğla 'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilçedeki ziyaretleri kapsamında Fethiye Belediyesi 'ne geldi. Burada Fethiye Belediye Bandosu ve Başkan Behçet Saatcı tarafından törenle karşılanan Günay, Fethiye 'deki belde belediye başkanları ile bir araya geldi. Belde belediye başkanlarının sorunlarını dinleyen ve taleplerini yazılı olarak alan Ertuğrul Günay, Muğla 'nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi için başkanlardan destek istedi.

'MUĞLA TURİST SAYISINI 2 KATINA ÇIKARMALI '
Muğla 'nın Türkiye turizminde önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu ve 2011 yılında 3.5 milyona yakın turist ağırladığını anlatan Bakan Günay, bu rakamın Muğla için yetersiz olduğuna dikkat çekti. 3.5 milyon sayısının doğa ve tarih korunarak yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hükümet kendilerinin de bazı çalışmalarının olduğunu açıkladı.

'SİT ALANLARINDA YAŞAYANLAR NEFES ALMALI '
Geçmiş yıllarda yapılan betonlaşma yanlışlarını yapmadan bu rakamın yukarıya çekilmesi gerektiğine değinen Günay, “Bazı bölgeleri ama arazideki yapılaşmayı doğaya aykırı tutmadan turizme açmanın yollarını bulmamız gerekiyor. Burada bizim dışımızda kırsal kesimde sit alanlarıyla ilgili çok büyük sorunlar yaşandığını biliyorum. Tabiat sitleri şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na geçti. Burada belediyemiz, valiliğimiz bazı çalışmalar yapacaklar. Yeni bir sit nitelemesi olacak. Hem arkeolojik açıdan hem de tabiat varlıkları açısından. Buna ihtiyacımız var. 'diye konuştu.

Sit alanlarının üzerinde yaşayan insanın nefes almasına engel olmaması aksine o insanlar için berekete dönüşmesi gerektiğine işaret eden Bakan Günay, şunları kaydetti: 'Turizm ve kültür açısından bir zenginlik kaynağı olmalıdır. Üzerinde yaşayan insanın yoksullaşmasına sebep oluyorsa orada ciddi bir koruma kullanma yanlışı vardır. Geçmiş yıllarda bu tür yanlışlar ve ihmaller yapılmış. Biz bu sınırları elbette gelişi güzel düzeltmeyeceğiz ama yeniden irdeleyeceğiz. Vatandaşımızı da o bölgedeki kültür zenginliğinden yararlanmasının yollarını bulmaya çalışacağız. 'açıklamasını yaptı.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile