Bakan Isikhan Açiklamasi 'Issizlik Orani Ve Genç Issizlik Orani Son 10 Yilin En Düsük Seviyesine Geldi'

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Issizlik Orani Ve Genç Issizlik Orani Son 10 Yilin En Düsük Seviyesine Geldi'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, "2023 yilinda issizlik orani 1 puanlik azalisla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Issiz sayisi 2023 yilinda, bir önceki yila göre 318 bin kisi azaldi. Toplam issizlik orani ve genç issizlik orani son 10 yilin en düsük seviyesine geldi" dedi.

Türkiye Yüzyil’inda Çalisma Hayati iftar bulusmalari çerçevesinde Edirne’de is insanlariyla bir araya gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, açiklamalarda bulundu. 2023 yilinda issizlik oraninin 1 puanlik azalisla yüzde 9,4 seviyesine geriledigini açiklayan Bakan Isikhan, "Bu hafta 2023 yili isgücü verileri açiklandi. 2023 yilinda issizlik orani 1 puanlik azalisla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. Issiz sayisi 2023 yilinda, bir önceki yila göre 318 bin kisi azaldi. Toplam issizlik orani ve genç issizlik orani son 10 yilin en düsük seviyesine geldi. Hem kadin, hem genç, hem de toplam istihdam orani ve isgücüne katilim orani son 21 yilin en yüksek düzeyine yükseldi" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye, AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke"

2023 yilinda Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke oldugunu açiklayan Bakan Isikhan, "Dolar bazinda milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon dolari asti. Kisi basina Milli Gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü" dedi.



"Maas kuyruklarinda, ilaç kuyruklarinda vefat eden büyüklerimiz vardi"

Muhalefet partilerinin emekliler üzerinden prim kasmaya çalistigini ancak emeklilerin eski ile yeniyi ayirt edebildigini vurgulayan Bakan Isikhan, "Son dönemde muhalefet, emeklilerimiz üzerinden prim kasmaya çalisiyor. Emeklilerimiz, eskiyi ve yeniyi bizzat yasayarak en iyi ayirt edebilen kesim. AK Parti’den önceki emeklinin durumunu da biliyorlar, AK Parti dönemini de biliyorlar. Maas kuyruklarinda, ilaç kuyruklarinda vefat eden büyüklerimiz vardi. Biz sagligi el vermeyen emeklerimiz için evde emekli ayligi ödenmesi uygulamasini baslattik. BAG-KUR’da sosyal güvenlik destek primi uygulamasini kaldirdik. Seyyanen ve oransal artislarla, emekli ayliklarinda reel olarak yüzde yüzde 87 ile yüzde 636 oraninda artis sagladik. Emeklilerimize ilk defa bayram ikramiyesi verilmesi uygulamasini baslattik" ifadelerine yer verdi.

"Emekli ayliklarina ödedigimiz tutarin yarisina yakinini ayrica saglik harcamalari ve saglik hizmetleri için ödüyoruz"

Bakan Isikhan, "AK Parti döneminde, SGK tarafindan ödenen ilaç sayisini 3 katina çikardik. Geçtigimiz 1 yilda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafindan yapilan saglik ve ilaç harcamasi tam tamina 553 milyar lira oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Emekli ayliklarina ödedigimiz tutarin yarisina yakinini ayrica saglik harcamalari ve saglik hizmetleri için ödüyoruz. Bunun disinda yine SGK tarafindan son 1 yilda 206 Milyar lira, tesvik ve destek ödemesi yaptik" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile