Bakan Isikhan Açiklamasi 'Istihdam Tarihi Zirvesinde'

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Istihdam Tarihi Zirvesinde'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Istihdam sayimiz mart ayinda bir önceki aya göre 139 bin kisi, bir önceki yila göre ise 1 milyon 372 bin kisi artarak 32 milyon 588 bin kisi ile tarihi zirvesini yeniledi” dedi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, açiklanan issizlik rakamlari sonrasi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda istihdamin 32 milyon 588 bin kisiye ulasarak tarihi zirvesini yeniledigini belirtti.

Türkiye’yi büyütme hedefi ile çalismalarini sürdürdüklerini kaydeden Bakan Isikhan, “Istihdam sayimiz 2024 yili Mart ayinda bir önceki aya göre 139 bin kisi, bir önceki yila göre ise 1 milyon 372 bin kisi artarak 32 milyon 588 bin kisi ile tarihi zirvesini yeniledi. Böylelikle istihdam orani bir önceki aya göre 0,2 puan, bir önceki yila göre ise 1,7 puan artarak yüzde 49,5 olarak gerçeklesti. Son 11 aydir tekli hanelerde gerçeklesen issizlik orani bir önceki aya göre 0,1 puan, bir önceki yila göre ise 1,4 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçeklesti. Gençlerde ise bu oran yüzde 15,1 ile son 12 yilin en düsük seviyesine geriledi. Yatirim, üretim, istihdam ve ihracat odakli adimlarimizla ülkemizi büyütme hedeflerimiz için çalismalarimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile