Bakan Kacir'dan Baskan Büyükkiliç'a 'Alper Gezeravci' Tesekkürü

Bakan Kacir'dan Baskan Büyükkiliç'a 'Alper Gezeravci' Tesekkürü

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ve uzaya çikan Türkiye’nin ilk Milli Astronotu Alper Gezeravci’nin katilimlariyla ‘Kayseri Gençlik Bulusmasi’ programina katildi. Bakan Kacir, Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ederek, “Gezeravci döndügü günden bu ana zannediyorum Memduh baskan bizi 41 kere aramistir. Illa bir an evvel Kayseri’ye geleceksiniz diye. Huzurlarinizda bizi sizle bulusturdugu için tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravci, Erciyes Kültür Merkezi’nde Kayseri Gençlik Bulusmasi’na katilarak, Uluslararasi Uzay Istasyonu’nda yasadigi deneyimlerini paylasip, Kayserili gençlere ilham kaynagi oldu.

Bulusmaya Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Haldun Tasan, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ilçe belediye baskanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Erciyes Kültür Merkezi önünde gençlerin sevgi ve ilgisiyle karsilanan Baskan Büyükkiliç, gençlere 10 GB internet karti hediye etti. Daha sonra Baskan Büyükkiliç, Bakan Kacir ile birlikte ögrencilerin kurdugu stantlari da ziyaret ederek, Teknofest gençliginin ürettigi eserleri ilgiyle inceledi.

Kayseri Gençlik Bulusmasi’nda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Sayin Bakanim ve Alper Gezeravci bey bizlere heyecan kattiniz, iyi ki varsiniz, sizleri çok seviyoruz. Bizleri kirmadiniz davetimize icabet ettiniz. Degerli valimize ve rektörümüze de tesekkür ediyorum” dedi.

“Uzaya gidecek gençleri Kayseri’de yetistirmeye çalisacagiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i memnuniyetle Kayseri’de agirladiklarini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Kayseri’mizi seven, bizlerden himayelerini, desteklerini esirgemeyen degerli büyügümüzü Kayseri’de misafir ederken, Teknofest gençligini, TÜBITAK ve Teknofest ile projeleriyle bulusturma yönünde kendisine söz verdik. Insallah Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde projemizi hayata geçiriyor, teknoloji hangarinin içerisinde her türlü teknik ortami saglayarak, uzaya gidecek gençleri Kayseri’de yetistirmeye çalisacagimizi buradan paylasiyorum” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, gençlerin hizmetkâri olmaya devam edeceklerini belirterek, “5 üniversitesi olan Kayseri’mizde gençler bizi sever. Sayin Cumhurbaskanimizin elinden 2 defa genç dostu sehir ödülü almis bir belediye baskani olarak onlarin hizmetkâri olmaya, onlari gelecege ümitle sevk etmeye devam edecegimizi paylasiyor, sevgiler, saygilar sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir da Kayseri’de olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu ifade ederek, gençlerin milli teknoloji hamlesinin sahibi ve öznesi olduklarini söyledi.



Alper Gezeravci’nin Türkiye’de ilk astronot olarak Uluslararasi Uzay Istasyonu’na çiktigini anlatan Bakan Kacir, 13 bilimsel deneyi uzayda gerçeklestirdigini vurguladi.

“Memduh baskan bizi 41 kere aramistir”

Bakan Kacir, Alper Gezeravci’nin uzaydan dünyaya döneli 41 gün oldugunu söyleyerek, “Gezeravci döndügü günden bu ana zannediyorum Memduh baskan bizi 41 kere aramistir. Illa bir an evvel Kayseri’ye geleceksiniz diye. Huzurlarinizda bizi sizle bulusturdugu için tesekkür ediyorum. Sizlerin Teknofest ile ilgili beklentiniz oldugunu biliyorum. Bir gün mutlaka Kayseri’de de birlikte olmayi ümit ediyorum. Bu konuda da Memduh baskan buraya adim attigimdan itibaren sikistiriyor. Muhakkak Kayseri her seyin en güzeline layik, bir gün beraber olacagiz” ifadelerini kullandi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Kayseri’ye Teknofest istediklerini vurgulayarak, “Aslinda içeride Büyüksehir Belediye Baskanimiz bu konu ile ilgili size çok israrci oldu. Biz de size son zamanlarda uzay ile ilgili gençlerimize gösterdiginiz vizyon ile alakali olarak üzerimize düsen görevi fazlasiyla yapacagimiza söz veriyoruz. Kayseri olarak sizin çizdiginiz vizyon içerisinde çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan plaket takdimi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile