Bakan Kacir, Yalova Makine OSB'de Toplu Temel Atma Ve Açilis Töreninde Konustu

Bakan Kacir, Yalova Makine OSB'de Toplu Temel Atma Ve Açilis Töreninde Konustu

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Yalova Makine OSB’de toplam 6 milyar 847 milyon lira yatirim bedelindeki toplu temel atma ve açilis törenine katildi.

Bakan Kacir, Yalova’nin Çiftlikköy ilçesinde bulunan Yalova Makine OSB’de düzenlenen törene katildi.

Burada konusma yapan Bakan Kacir, üretim ekosisteminin yükselen yildizi Yalova’nin yeni nesil organize sanayi bölgesinde açilislara katilmaktan dolayi mutluluk duydugunu dile getirdi. Yalova’nin sanayiciler için bir cazibe merkezi haline geldigini anlatan Kacir, makine sektörünün 22 yilda ihracatini 12 kat artirarak 25 milyar dolara çikardigini söyledi.



Tüm dünyada sanayilesmenin ve inovasyonun itici unsuru olan makine sektörünün kritik teknolojilerin milli olarak gelistirebilmesi, yüksek teknoloji alanlarinda rekabetçi ürün ve hizmetler sunmasini bir tercihten öte zorunluluk olarak gördüklerini anlatan Kacir, söyle konustu:

“Bugüne kadar makine ve makine aksam imalati için yatirimlari için 9 bin 400’den fazla yatirim tesvik belgesi düzenledik. 491 milyar lira sabit yatirimi tesvik ederek 182 binden fazla nitelikli istihdamin önünü açtik. Sektörümüzün Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin gelisimi için teknoparklarimizda hâlihazirda faaliyet gösteren 486 teknoloji girisimimize, 170 Ar-Ge ve 36 tasarim merkezimize bugüne kadar 20,5 milyar lira destek sagladik. Katma degerli üretimi artiracak, cari açigi azaltacak projeleri, Ar-Ge asamasindan yatirima kadar destekledigimiz Teknoloji Odakli Sanayi Hamlesi Programi çerçevesinde makine sektöründe 18 projeyi destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde girisimcilerimizle el ele Ar-Ge kapasitemizi güçlendirmeye, ikiz dönüsümü basariyla uygulayarak sektörümüzün küresel rekabetçiligini daha üst seviyelere çikarmaya devam edecegiz. Küresel tedarik zincirlerinin yeniden sekillendigi bir dönemde iç pazarda artan makine ve teçhizat yatirimlariyla, güçlü ve ihracat performansiyla makine sektörümüz, ülkemizin üretim odakli kalkinmasinda yeni basari hikâyeleri olusturmaya devam edecek.”

Son 22 yilda büyük bir atilim gerçeklestirdiklerini söyleyen Kacir, planli sanayilesme hamlesiyle OSB’lerin sayisinin 192’den 361’e çikardiklarini ve OSB’si olmayan bir il birakmadiklarini kaydetti.

Büyük sanayi kentlerine komsu olmasina ragmen OSB’si olmayan Yalova’ya 4 OSB kurulmasini sagladiklarini ifade eden Kacir, buralarda 5 bine yakin kisinin çalistigini söyledi.



“Yatirimlarin önünü açmaya devam edecegiz”

Yalova’nin kalkinmasinda önemli rol üstlenen Makine Ihtisas OSB’nin 5Y olarak adlandirdigi yenilikçi, yesil, yüksek teknoloji, yalin ve yerli yaklasimiyla tüm Türkiye’de örnek teskil edecek bir model olusturmayi basardigini ifade eden Kacir, “Bugün de Yalova Makine Ihtisas OSB bünyesinde toplam 847 milyon lira yatirimla hayata geçirilen 5 üretim tesisinin ve 3 sosyal donati projesinin açilisini gerçeklestiriyoruz. Toplam yatirim tutari 6 milyar lirayi asan 20 fabrikanin ve 3 OSB sosyal donati projesinin temelini atiyoruz. Önümüzdeki dönemde Yalova’nin sanayide ve teknolojide basari grafigini daha yukariya tasiyacak yatirimlarin önünü açmaya devam edecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Bakan Kacir, Vali Hülya Kaya, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Baskani Direnç Özdemir ve il protokolüyle ilk olarak 20 fabrika ve 3 sosyal donati projesinin temelini atti. Protokol ardindan ise 5 fabrika ve 3 sosyal donati projesinin açilis kurdelesini kesti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile