Bakan Karaismailoglu Açiklamasi '15 Temmuz Sehitler Köprüsünü 2023'Te Açacagiz'

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi '15 Temmuz Sehitler Köprüsünü 2023'Te Açacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün 2023 yilinda açilacagini müjdeleyerek, “Polemige girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden milletimiz için çalismalarimizi var gücümüzle sürdürüyoruz. Projemizi 2023 yilinin ilk yarisinda hizmete açacagiz” dedi.

Bakan Karaismailoglu, Adana’da yapimi devam eden 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün santiyesini ziyaret etti. Çalismalar hakkinda bilgiler alan Karaismailoglu, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu.

“Muhalefetin yalan siyasetini dikkate almadik”

‘Milletimiz için çalismalarimizi var gücümüzle sürdürecegiz’ diyen Bakan Adil Karaismailoglu, “Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak, ülkemizdeki ulasim ve haberlesme sistemlerini bir bütün olarak degerlendiriyoruz. Kara, hava, deniz ve demiryollarini, birbirini tamamlayan, etkileyen ve bütünleyen sistemler olarak görüyoruz. Polemige girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden milletimiz için çalismalarimizi var gücümüzle sürdürüyoruz. Malum muhalefetin yalan siyasetini, gayri ciddi ve kisa vadeli zihniyetlerini dikkate almadik, almayacagiz” diye konustu.



“Bu isler rastgele olmuyor”

Son birkaç aydir Türkiye’ye kazandirilan projelerden de bahseden Bakan Karaismailoglu, “Yolumuza devam ettik. Neticede yatirimlarimiz halkimizin günlük yasantisina hiz getirdi, tasarruf getirdi, konfor getirdi. Bu çalismalarimizin sonuçlarini da aliyor, onlari milletimizle bulusturmanin gururunu yasiyoruz. Türk mühendisliginin gurur projelerinden olan, dünyanin en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yil gibi bir hizla tamamladik ve milletimize sunduk. Hemen pesinden, Tokat’i, havalimani ile bulusturduk. 16 ile hizmet veren Malatya Çevreyolu’nu açtik. Antalya’da Fasalis Tüneli’yle Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânini vatandaslarimiza sunduk. Rize-Artvin Havalimani’ni yalnizca Karadeniz’imizin degil, dünyanin hizmetine sunduk. Bu isler, bu hizmetler rastgele olmuyor, ulasim ve lojistik ana plani çerçevesinde, devlet akliyla planlaniyor. Ülkemizin ticarete, ulastirmaya, turizme, sosyal yasama dair iç dinamikleri degerlendiriliyor” ifadelerini kullandi.

“Eserlerimize her gün yenisini ekliyoruz”

Asla günü geçistirmeye çalisanlardan olmadiklarini vurgulayan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, daha sonra sunlari söyledi:

“Elbette bununla da yetinilmiyor, dis ülkelerle ticari faaliyetler basta olmak üzere ülkemize fayda üretecek her türlü iliski hesaba katiliyor. Sonunda devlet himayesinde, bilimsel çalismalarla sekillendirilmis eserler ortaya çikiyor. Onun için bu eserlerimiz dünyadaki sayili mühendislik projelerindendir. Bizler ‘günü geçistirmeye çalisanlardan’ hiç olmadik olmayiz. Bizler çocuklarimizin gelecegini aydinlatmak, ülkemizi hak ettigi yere, dünyanin süper güçleri arasina sokmak için çabaliyoruz. Bunun altyapisini hazirlamak da Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak bizim sorumlulugumuzdadir. Baskalarinin ne dedigine kulak asmadan, polemige girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden milletimiz için çalismalarimizi var gücümüzle sürdürüyoruz. O nedenle hem iç hem de dis entegrasyonu saglayan, “Dünyayi Türkiye’ye baglayan” eserlerimize her gün bir yenisini ekliyoruz.”

“Trafik rahatlayacak”

15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün özelliklerinden bahseden Bakan Karaismailoglu, “15 Temmuz Sehitler Köprüsü için 1 milyar 351 milyon liranin üzerinde bir yatirim planladik. Köprümüz, bin 669 metre uzunlugunda 23 açikliklidir. Yapim çalismalarinda geçtigimiz yil köprü ayagi temeli, forekazik imalatlari, döseme kiris imalatlari, temel elevasyonbetonu imalatlarini gerçeklestirdik. Yapimina Agustos 2021’de basladigimiz köprüde yüzde 56 oraninda fiziki gerçeklesme sagladik. Projemizi 2023 yilinin ilk yarisinda hizmete açacagiz. 15 Temmuz Sehitler Köprümüzün hizmete girmesiyle, sehrimizin kuzey bölgesindeki trafikte büyük bir rahatlama olacak. Türkiye’nin 6. büyük sehri olan Adana’nin yogun yerlesim alanlarinin ortasinda yer alan, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü projesinde mümkün oldugunca az ayakla maksimum açikliklarla barajin su tahliyesi önünde engel olusturmamasina gayret ettik” dedi.

Bakan Karaismailoglu’na Adana Valisi Süleyman Elban ve milletvekilleri eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile