Bakan Karaismailoglu Amasya'da Konustu Açiklamasi 'Yeni Türkiye'nin Gelecegini Planliyoruz'

Bakan Karaismailoglu Amasya'da Konustu Açiklamasi 'Yeni Türkiye'nin Gelecegini Planliyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede yerli ve millî çözümlerle, Yeni Türkiye’nin gelecegini planliyoruz. Ulastirma ve altyapi yatirimlarimizla Türkiye’yi, dünyanin en büyük 10 ekonomisi arasina yükseltmek için çalisiyoruz” dedi.

Amasya’nin Merzifon ilçesinde yaptigi açiklamada Türkiye’nin uzun bir süredir ekonomik bagimsizligina kavusabilmek adina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde çok önemli mücadeleler verdigini belirten Bakan Karaismailoglu, “2003’ten 2021 yili sonuna kadar karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberlesmeye yaptigimiz yatirimlar 172 milyar dolara ulasti. Sayin Cumhurbaskanimizin önderligindeki hükûmetlerimiz döneminde ülkemizin bölünmüs karayolu uzunlugunu 4,5 kat artirarak 28 bin 650 kilometreye çikardik” diye konustu.



“Tünellerimizin toplam uzunlugunu 13 kat artirdik. 651 kilometreye çikardik"

Yalçin kayalari, derin vadileri tünel ve viyadüklerle astiklarina deginen Adil Karaismailoglu, “Tünellerimizin toplam uzunlugu yalnizca 50 kilometreydi. Bunu 13 kat artirdik. 651 kilometreye çikardik. Milletimizin yarim asirlik hayali Yüksek Hizli Tren hatlarini insa ettik. Havalimanlarimizi 26’dan 57’ye yükselttik. Siradaki hedefimiz 61 havalimanina ulasmak. 2021 yilinda 26 milyon 500 bin yolcusuyla Istanbul Havalimani’miz dünya ikincisi oldu. Müjdeyi verdik. Ülkemizin 2., dünyanin 5. deniz dolgusu yaparak insa ettigimiz Rize-Artvin havalimanini 14 Mayis’ta açacagiz. Türksat5A ve Türksat5B haberlesme uydusunu basari ile uzaya gönderdik. Ayni yil 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve millî haberlesme uydumuz Türksat6A’yi Cumhuriyet’imizin 100. yilinda uzaya gönderecegiz. Mobil abone sayimiz da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi” seklinde konustu.



“Amasya’miz ulasim ve haberlesme yatirimlarimizdan hak ettigi payi almistir."

Amasya Valisi Mustafa Masatli, AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez ve beraberindekilerle inceleme yaptigi Merzifon Meray farkli seviyeli kavsaginin karayolu ulasimina nefes aldiracagini anlatan Karaismailoglu, söyle devam etti; “Amasya’miz ulasim ve haberlesme yatirimlarimizdan hak ettigi payi almistir. Bundan sonra da almaya devam edecek. Tüm sehirlerimizde devlet titizligi ile, ortak akilla, yarinlari, gençlerimizi düsünerek 5 sektörde gerekli yatirimlarimizi planliyoruz. Hükûmetlerimiz döneminde Amasya’nin ulasim ve iletisim yatirimlari için 9 milyar 346 milyon liranin üzerinde harcama gerçeklestirdik. Amasya’nin bölünmüs yol uzunlugunu 29 kilometreden alip 9 kat artirarak 272 kilometreye çikardik. Il genelindeki tüm karayolu agi içindeki bölünmüs yol orani yüzde 58’dir. Yine ayrica son yirmi yilda Amasya’daki bitümlü sicak kaplamali yol uzunlugunu 28 kilometreden alip 10 kattan fazla artirarak 300 kilometreye yaklastirdik. Amasya’da, tipki Ferhat gibi daglari deldik. Il genelinde 1’i tek tüp ve 5’i de çift tüp olmak üzere yaptigimiz 6 tünelin toplam uzunlugu 7 bin 666 metreye ulasti. Sehzadeler sehrimiz Amasya’da tamamlayip hizmete açtigimiz 94 köprünün toplam uzunlugu 7 bin 466 metreyi buldu.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile