Bakan Karaismailoglu, Asik Senlik Tüneli'ne Son Darbeyi Vurdu, Isik Göründü

Bakan Karaismailoglu, Asik Senlik Tüneli'ne Son Darbeyi Vurdu, Isik Göründü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Çildir Asik Senlik Tüneli’nin hizmete girmesiyle güzergâhin 4 kilometre daha kisalacagini belirterek tünele son darbeyi vurup isigin görünmesini sagladi.



Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye’yi Gürcistan’a baglayan Aktas Sinir Kapisi’na ulasimi saglayan 2 bin 159 metre yükseklikteki Mozeret Geçidi’nde yapilan Asik Senlik Tüneli’nde gerçeklestirilen isik görme törenine katildi.

Bakan Karaismailoglu, yaptigi konusmada, ’’Biz mesafeleri kisalttikça; güvenlik artti, konfor artti, hiz artti. Bu da ulusal ve uluslararasi ticaretimize canlilik katmak demektir. Milletimize yeni is kapilari, istihdam olanaklari demektir. Hem bugünün hem de yarinin Türkiye’sinin refahi, huzuru demektir.’’ diye konustu.

Üç kita ve iki büyük deniz havzasinin ortasinda yer alan ülkemizin, stratejik konumu ve uluslararasi ulasim sistemlerinin kavsak noktasinda yer aldigini ve bu denli öneme sahip olan ülkemizin ulasim ve haberlesme yatirimlari için son 20 yilda, 1 trilyon 337 milyar liranin üzerinde yatirim yapildigini söyleyen Bakan Karaismailoglu, ’’Hükûmetlerimiz döneminde; 6 bin 100 kilometre olan bölünmüs karayolu uzunlugumuz yaklasik 28 bin 650 kilometreye ulasti. Sadece 50 kilometre olan karayollari tünel uzunlugunu bugün 651 kilometreye çikarmanin mutlulugunu yasiyoruz. Karayollarinin yani sira demir, deniz, havayollari ile birlikte haberlesme ve iletisim alanlarinda da dünyanin gipta ile baktigi ülkeler arasinda yerimizi aldik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattini açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu baglantisi sagladik. Uzayda izi olmayanin dünyada gücünün olmayacagina inaniyoruz. Ülkemiz, 2021 yili içerisinde, Türksat5A ve Türksat5B haberlesme uydusunu basari ile uzaya gönderen dünyanin nadir ülkeleri arasinda yerini aldi. Yerli ve millî haberlesme uydumuz Türksat6A’yi cumhuriyetimizin yüzüncü kurulus yil dönümünde uzaya gönderecegiz." seklinde konustu.



Karaismailoglu, sözlerine söyle devam etti:

"Ülke genelinde, ulasim ve iletisimde bu kadar büyük islere imzalar atarken, Ardahan’imiz da çalismalardan hak ettigi nasibi aldi. Bugüne kadar Ardahan’in ulasim ve iletisim yatirimlari için 6 milyar 538 milyon liraya yakin yatirim yaptik. 2003’e kadar Ardahan’da hiç bölünmüs yol yoktu. Bugün 131 kilometre bölünmüs yolumuz var. Sicak kaplamali yolu olmayan Ardahan’a 132 kilometre sicak asfaltli yol yaptik. Ardahan’da; 280 kilometrelik tek yol yapim ve iyilestirme gerçeklestirdik. 632 metre uzunlugunda 16 köprü insa ettik. Ardahan’da tutarlari 2 milyar 549 milyon lirayi asan 9 karayolu projesine devam ediyoruz. 79 kilometrelik Türkiye-Gürcistan Azerbaycan yolunu çift hatli ve sinyalizasyonlu olarak insa ettik. Yolumuz 30 Ekim 2017’de hizmete açarak, Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu baglantisi sagladik. 2021 yilinda bu hattan tasinan yük miktarini bir önceki yila göre %80 oraninda artirdik. Ulasim ve iletisim hizmetlerini katlayarak artirdigimiz bu güzel sehrimizde bugün karayolu yatirimlari anlaminda güzel bir gelismeye hep beraber sahit oluyoruz. Anadolu’da bin yillik Türk tarihinin basladigi yerlerden olan, siradaglar, vadi, plato, göl ve göletleriyle bu cennet vatan parçasinda, uluslararasi karayolu hatlarindan birine nefes aldiracak Asik Senlik Tüneli insaatinda bugün isigi görüyoruz.’’

Bakan Karaismailoglu, konusmasi sonrasi is makinesiyle tünele son darbeyi vurarak isigin görünmesini sagladi. Bakan, tören sonunda çalisanlarla hatira fotografi çekildi. Çildir ilçesindeki Mozeret Geçidi’nde düzenlenen törene Bakan Karaismailoglu’nun yani sira Ardahan Valisi Hüseyin Öner, ilçe Kaymakamlari, AK Parti Il Baskani Kaan Koç, MHP Il Baskani Turgay Mert, partililer, kurum müdürleri ve çalisanlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile