Bakan Karaismailoglu, Turistik Dogu Ekspresi'ni Yolcu Etti

Bakan Karaismailoglu, Turistik Dogu Ekspresi'ni Yolcu Etti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yeniden seferlerine baslayan Turistik Dogu Ekspresi’nin Türkiye’yi dünyaya tanitmak üzere yola çiktigini belirterek, "Ilk seferinden itibaren 368 sefer gerçeklestirerek, toplamda 483 bin 920 kilometre yol kat etti" dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Turistik Dogu Ekspresi’ni ugurlama törenine katildi.

Törende konusan Karaismailoglu, 1856’da Izmir-Aydin hattina ilk rayin dösenmesinden bu yana demir yollarinin milletin acilarinin, sevinçlerinin, ayriliklarinin ve kavusmalarinin tarihini bagrinda tasidigini aktardi. Dogu Ekspresi’nin Anadolu kültür mirasinin maddi ve manevi degerlerinin izinde dolastigini ifade ederek Karaismailoglu, "Turistik Dogu Ekspresi, ülkemizin sakli güzelliklerini ve zenginliklerini çok daha konforlu sekilde dünyaya tanitmak üzere yola çikmisti. Ilk seferinden itibaren 368 sefer gerçeklestirerek, toplamda 483 bin 920 kilometre yol kat etti. Seyahat yazarlari tarafindan dünyanin en güzel ilk 4 tren rotasindan biri seçilen Dogu Ekspresi güzergahinda fotograf tutkunlarindan gezginlere kadar her kesimden binlerce yolcu seyahat etti” dedi.

Dünyayi etkisi altina alan korona virüs nedeniyle 2020 Mart ayinin ortasindan itibaren seferlere istemeyerek ara verdiklerini belirten Karaismailoglu, "Bugün ise Turistik Dogu Ekspresi’mizin zorunlu molasini bitiriyoruz. Çok sükür asilama çalismalarinda yakaladigimiz hizla, tedbiri de elden birakmadan Turistik Dogu Ekspresi’ni ülkemizin güzelliklerini tanitmak üzere tekrar raylara döndürüyoruz. Turistik Dogu Ekspresi, bize tarihimizi ve kültürümüzü hatirlatmak, inci tanesi gibi Anadolu’ya serpilen dünya güzeli köylerimizi, kasabalarimizi tanitmak için yeniden yollara düsüyor” diye konustu.

Karaismailoglu, Ankara’dan Kars’a uzanan Turistik Dogu Ekspresi’nin bin 300 kilometrelik parkurunu yaklasik 31,5 saatte tamamladigini belirterek, hem vatandaslara hem de ülkeye gelen konuklara essiz gezi ve manzara söleni sunuldugunu kaydetti.

Türkiye’deki demir yolu kültürünü ve faaliyetlerini, demir yollarinin hikayesini de gençlere tarihi dokuya giden en güzel güzergahlarda anlatacaklarini kaydeden Karaismailoglu, birlikte gastronomi, doga ve kültür kesfine çikilacagini ifade etti.

Farkli pek çok turistik rotayi da hayata geçirmek için çalismalari sürdürdüklerini aktaran Karaismailoglu, 2003 yili öncesinde neredeyse yarim asir boyunca demir yollarinin ihmal edildigini, tabiri caizse çivi çakilmadigini ve reform baslattiklarini belirtti.



"Demir yolundaki gelismeler vatandaslarin seyahat tercihlerini etkiledi"

Dogu Ekspresi’nin son dönemde bu kadar ragbet görmesinin ardinda gelisen demir yolu sektörünün yeni yüzü ve vizyonunun yattigina vurgu yapan Bakan Karaismailoglu, demir yolu tasimaciliginda yasanan gelismelerin vatandaslarin seyahat tercihlerini de etkiledigini ifade etti.

Karaismaloglu, ardindan trenle Elmadag Gari’na kadar yolculuk yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile