Bakan Kasapoglu, Japonya Egitim, Kültür, Spor, Bilim Ve Teknoloji Bakani Hagiuda Ile Görüstü

Bakan Kasapoglu: 'Japonya'nin ev sahipligi ve organizasyonlarin basariyla gerçeklestirilmesi takdire sayan. Sporun evrensel mesajinin güçlendirilmesi adina önemli bir özveri' Bakan Hagiuda: 'Turnuvanin sadece bütün dünyada izlenecek spor etkinligi degil, tüm zorluklari birlikte asmak için gösterilen is birliginin taçlandirildigi etkinlik olmasini arzu ediyoruz'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya Egitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakani Hagiuda Kooiçi ile görüstü.

Resmi temaslari kapsaminda Japonya'da bulunan Bakan Kasapoglu, Bakan Hagiuda ile bir araya geldi.

Tokyo'nun Kasumigaseki bölgesinde bulunan Japonya Egitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanligindaki ikili görüsmenin basina açik kisminda konusan Kasapoglu, Tokyo 2020 vesilesiyle Japonya'da olmaktan heyecan duydugunu söyledi.

Türk-Japon iliskilerinin tarihi temellerinin bulundugunu kaydeden Kasapoglu, bu iliskilerin güçlenerek gelisecegini belirtti.

"Dünya, çok zor bir süreçten geçiyor. Japonya'nin bu anlamdaki ev sahipligi ve organizasyonlarin basariyla gerçeklestirilmesi takdire sayan. Sporun evrensel mesajinin güçlendirilmesi adina önemli bir özveri." diyen Kasapoglu, Tokyo Oyunlarinin Japonya'nin ev sahipliginde "sporun dostluk, kardeslik ve dayanisma duygularinin en üst çerçevede sergilendigi basariyla tamamlanmasi" dileginde bulundu.

Ev sahibi Japonya'nin tüm sporcularina basari dileyen Kasapoglu, turnuvaya Türkiye'den 18 farkli bransta 108 sporcuyla katildiklarini kaydetti.

Kasapoglu, "Sporcularimiz olimpiyat tarihimizde yeni bir sayfa açacaklardir." ifadesini kullandi.

Türk-Japon iliskilerini gençlik ve spor alanlarinda da gelistirmek istediklerini belirten Kasapoglu, "Egitim, kültür alanlarini da ayri tutmak mümkün degil. Bu noktada her türlü is birligine ve ivmeyi artirmaya haziriz." seklinde konustu.

Bakan Hagiuda da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle bir yil ertelenen turnuvayi bu yil "bütün dünya ve insanlik için umut" temasiyla gerçeklestirdiklerini ifade etti.

"Olimpiyatlarin basarisi için birlikte çalismayi arzuluyoruz." diyen Hagiuda, Kasapoglu'nun resmi açilis törenine katilacagini ve olimpiyatlarda bisiklet, okçuluk, aticilik dahil birçok bransta Türk takimlarinin yanlarinda olacagini bilmekten mutluluk duydugunu belirtti.

Türk takimi ve sporcularina basarilar dileyen Hagiuda, "Turnuvanin sadece bütün dünyada izlenecek spor etkinligi degil, tüm zorluklari birlikte asmak için gösterilen is birliginin taçlandirildigi etkinlik olmasini arzu ediyoruz." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile