Bakan Kavaf: Kimse Yok Mu, Dünyanın Her Yerinde Muhtaca Ulaşan Dev Bir Örgüt

Kimse Yok Mu Derneği düzenlediği akşam yemeğiyle yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardım faaliyetlerini davetlilerle paylaştı.

Kimse Yok Mu Derneği düzenlediği akşam yemeğiyle yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardım faaliyetlerini davetlilerle paylaştı. Pakistan, Haiti ve Sudan’lıların da duygu ve düşüncelerini dile getiridiği gecede Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kimse Yok Mu Derneği’nin dünyanın her yerinde muhtaca, yoksula ulaşan, afetlerde gerekli ilk yardımı en kısa sürede gerçekleştiren dev bir dernek haline geldiğini ifade etti.

Şahhane Restaurant’ta gerçekleştirilen organizasyon iş ve siyaset dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. Derneğin faaliyetlerinden derlenen sinevizyon gösterisiyle başlanan programda Pakistan, Sudan ve Haiti’den gelenler dernek hakkında duygularını davetlilerle paylaştı.

Pakistan Balod Valisi Muhammed Abbas, Kimse Yok Mu Derneği’nin sel felaketinin ilk gününden itibaren Pakistan’da bulunduğunu belirtti. Derneğin depremden sonra 2 bin 500 çadır açtığını dile getiren Vali, Kimse Yok Mu’nun Pencap ve İslamabad’da 3 bin konutlu modern şehirler kurma çalışması yaptığını dile getirdi. Abbas’ın ardından konuşma yapan Sudan’lı Kimse Yok Mu gönüllüsü İbrahim ise, “Sudan’da 7 bin 600 kişi katarakt ameliyatı oldu. 50 binden fazla kişi muayene oldu. Yetimhane ve aş evi açıldı.” dedi. Son olarak ise Haitili bir genç de Kimse Yok Mu Derneğinin ülkesine yaptığı hizmetleri programa katılanlara anlattı.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise Kimse Yok mu Derneği’nin, bugün dünyanın her yerinde muhtaca, yoksula ulaşan, afetlerde gerekli ilk yardımı en kısa sürede gerçekleştiren ve bunu çok profesyonel biçimde yapan dev bir organizasyon haline geldiğini kaydetti. Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’den ayetler de aktaran Kavaf, “Bir ayette mealen şu ifadeler yer alır: "...Ve kendileri ihtiyaç içinde olsalar dahi, onları kendi nefislerine tercih ederler." Gerçek Müslüman her zaman başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarına üstün tutabilen kişidir. Bizim medeniyetimizde, "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir" anlayışı vardır. Bu öyle bir anlayıştır ki bir kere komşunun kim olduğu, nasıl biri olduğu hiç önemli değildir. Ve komşu tanımı çok geniş bir kavramdır. İşte bu yaklaşım müthiş bir dayanışma gücünü ve toplumun güçlü yapısını oluşturan anlayıştır.” dedi.

Tarihten alıntılar yaparak Derneğin yardım faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirten Bakan Kavaf konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Kimse Yok mu Derneği de işte tarihimizden ve büyük medeniyet geleneğimizde gelen bu misyonu, bu görevi hakkıyla yerine getirmektedir. Eminim bugün bu derneğin kurulmasına yol veren, fikir mimarlığı yapan Büyüğümüz ve dünyanın dört bir yanında bizi temsil eden kıymetli arkadaşlarımız o günlerde yaşasalardı aynı şeyi yaparlardı. O yardım gemilerini doldururlardı. Öte yandan; Abdülhamit’ler, Abdülmecit’ler bugün yaşasaydı inanıyorum ki sizinle beraber bir kurban günü, elinde bir poşet veya kutu, içinde kurban eti, üzerinde sarı bir yelek, yüzünde gülümseme, kalbinde samimiyetle Anadolu’nun en ücra köşelerinde dolaşıp, hem kapıların hem gönüllerin tokmağına vuracak, kardeşlik köprüleri kuracaklardı. Buna eminim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile