Bakan Kılıç: “25 Yetmez, 18 Olsun”

Bakan Kılıç: “25 Yetmez, 18 Olsun”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Milletvekili seçilme yaşının 18’e indirme yaklaşımımız samimi ve arkasında durulan bir yaklaşımdır” dedi.

Türk gençlerine güvenilmesi gerektiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün genç kitleler ve gençlik sivil toplum örgütleriyle birlikte ‘25 Yetmez, 18 Olsun’ kampanyasını yürütüyoruz. Sloganı bulan gençlerimiz. Türk gençlerine güvenmek lazım. Bu ülkenin gençlerine güvenmeyenlerin bu ülkenin gençleriyle ilgili politikalar üretebilmeleri mümkün değil. Geçmişte gençlerden korkanların, gençlik hareketlerinden korkanların, gençleri depolizite etmek için, gençleri okullaşma sürecinin dışına çıkarmak için ya da gençleri çağın gerekleriyle donanımdan uzaklaştırmak için verdikleri çabayı biliyoruz” diye konuştu

AK Parti hükümetleri olarak politikalarını gençlerle birlikte ve gençleri vitrine çıkarmak yönünde dizayn ettiklerini belirten Bakan Kılıç, “Bundan sonrada biz politikalarımızı gençlerle birlikte yürüteceğiz. Milletvekili seçilme yaşının 18’e indirme yaklaşımımız samimi ve arkasında durulan bir yaklaşımdır. Biz bu yöndeki anayasa değişikliğini TBMM’ye getireceğiz. Geldikten sonra TBMM’nin iradesi ortaya çıkacak. Seçilme yaşının 18’e inmesi Meclis’te tüm milletvekillerinin 18 yaşındaki kişilerden seçilmesi demek değil. Ama seçilme yaşını 18’e indiririz 18 yaşında, 20 yaşında, 21 yaşında kendini kanıtlayan, seçilme ehliyetini ortaya koyan, iddiasını söylemleriyle besleyen eğitimi, donanımı, duruşu ve diğer nitelikleri ile ‘ben milletvekili olmayı hak ediyorum’ noktasında mücadelesini kanıtlayan her bir genç bu imkandan yararlanabilir. Kaldı ki 10 kişiden oluşan bir il milletvekili aday listesinin 10. sırasında bile olsa 18, 19, 20’li yaşlarında bir gencin bulunması hem bütün gençlere hem de o listede yer alan gence apayrı bir özgüven aşılayacaktır. Sözüm ona gençler için uğraş veren bir kısım siyasi çevrelerin 18 yaş konusunda bu kadar katı ve retçi bir yaklaşım benimsemelerini biz anlaşılabilir bir tavır olarak değerlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile