Bakan Kılıç, 'üşüyoruz Suat Abi' Mesajını Anlattı

Bakan Kılıç, "üşüyoruz Suat Abi" Mesajını Anlattı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Twitter`dan aldığı "Üşüyoruz Suat abi!" mesajının soğukların erken başlamasından dolayı geldiğini belirterek, "Ben göreve geldiğimde kamu kurumların dışında bana `Suat abi` denilmesini istedim, eğer bu gençler bana `Sayın Bakanım" deseydi problem olurdu" dedi.

Bu arada bir basın mensubu `Sayın Bakanım" diye soru sormak isteyince Bakan Kılıç, "Suat Abi" diye düzeltti. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin`e gitmek için Adana Havalimanı`na gelen Bakan Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Kılıç, bir öğrencinin Türkiye`de ani soğuyan hava şartları üzerine yurtlarda kalan öğrencilerin Twitter`dan gönderdiği "Üşüyoruz Suat Abi!" mesajı üzerine kendisinin, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak`ı arayarak "Derhal, kaloriferleri yakın" talimatını vermesinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Mevsim hızlı soğudu, dolayısıyla normalde kaloriferlerin yakılması takvimi henüz gelmedi. Ama mevsim hızlı soğuyunca, malum hava durumlarında geçen Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası erken geldi, bu sene biraz. Dolayısıyla genç kardeşlerimiz biraz üşüdüklerini bize beyan ettiler. Bizde bunun üzerine hava koşalarının normalin indiği illerimizde kaloriferlerin biran önce yakılması talimatını verdik. Bizim açımızdan rutin bir durum. Twitter`den ve Facebook`tan benzer talepler bizim tarafımıza geliyor.Biz onların hepsine müdahale ediyoruz. Ama bu kez farkı şu oldu. Gazeteciler de fark etti." Bakan Kılıç, üniversite öğrencisinin kendisine Twitter`dan "Suat abi" diye hitap etmesinin sorulması üzerine, "Onu son derece normal buluyorum. Zaten bakanlık görevini devraldığımızda bizim de bu yönde bir talebimiz olmuştu. Protokol gereği, kamu görevlileri, bürokrasi içerisinde konumlanan mesai arkadaşlarımız `sayın bakanım` deme ihtiyacı duyabilirler, resmiyet devlet dili bunu gerektirebilir, ama hitap ettiğim kitleler açısından yurtta kalan gençlerimiz, sporcu gençlerimiz, öğrenci gençlerimizaçısından `sayın bakan` olursam üzülürüm, araya mesafe, duvar koymuş olurum. Ben onların `Suat abisi` olmak isterim dedim. Eğer ki `Suat abileri` olabilirsem vazifemi yaptığım ve aradaki duvarları kaldırdım demektir. Yok gençleri için `sayın bakan` olarak kalmaya devam edersem aradaki duvarları kaldıramadım, problem var demektir. Bunun gereğini biz yerine getirmeye devam ediyoruz" diye yanıt verdi. Bakan Kılıç`ın soruya verdiği cevabın bitmesinin ardından bir basın mensubunun "sayın bakanım" diye sorusuna başlamak istemesine müdahale ederek "Suat abi" deyip gülmesi dikkat çekti

Bakan Kılıç daha sonra kendisini karşılamaya gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ile vedalaşarak Mersin`e geçmek üzere Adana`dan ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile