Bakan Kirisci Açiklamasi 'Bu Ülkeyi Bölmek Isteyenler Ve Is Birlikçilerine Firsat Vermeyin'

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Bu Ülkeyi Bölmek Isteyenler Ve Is Birlikçilerine Firsat Vermeyin'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Kandil’in uzantisi olan HDP’nin seçimle ilgili bildirgesine baktiginizda zaten her sey açik ve asikar. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere firsat vermeyin” dedi.

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Aydin programi kapsaminda AK Parti Aydin Il Baskanligini ziyaret etti. Aydin’in tarim, sanayi ve turizm açisindan önemine deginen Bakan Kirisci, son 20 yilda Aydin’a 38 milyar liraya yakin destek verdiklerini kaydetti.



“14 Mayis Türkiye’nin dünyada küresel bir oyuncu olmasini isteyenler ile bundan rahatsiz olanlarin seçimi olacak”

Konusmasinda 14 Mayis’in tarihçesinden ve bu tarihe tevafuk eden 14 Mayis seçimlerinin öneminden söz eden bakan Kirisci, "Bu tarih bizi 73 yil öncesine götürüyor. Bir demokrasi sehidinin, rahmetli basbakanimiz Adnan Menderes’in de ’yeter söz milletindir’ dedigi tarih 14 Mayis’ti. Tevafuken simdi de önümüzde bir 14 Mayis var. Demokrasi ve hukuk devletinden yana olanlarla bu ülkenin sadece kendi cografyasinda degil, dünyada da küresel bir oyuncu olmasini isteyenler, bunun devam etmesini isteyenlerle, bundan rahatsiz olup baska çevrelerle is tutanlar ve bu ülkenin yeniden o karanlik günlere dönmesini arzu edenlerin, onlarin isbirlikçilerinin kararlarinin sandiga yansiyacagi gün olacaktir 14 Mayis. Biz aziz milletimizin bu konudaki ferasetine, basiretine, kararliligina güveniyoruz. Bunlara geçit vermeyecegini biliyoruz. Artik bu ülkeyi bölmek isteyenlerle olan aleni isbirliklerine de duyan duymayan herkes sahit. Herkes görüyor, herkes biliyor. Kandil’in uzantisi olan HDP’nin seçimle ilgili bildirgesine baktiginizda zaten her sey açik ve asikar. Feraset sahibi milletimiz bunlarin bu umutlarini bosa çikaracaktir. Bu seçimin ülkemizin bundan sonraki 100 yili için yeni bir baslangiç olacagina inaniyoruz” dedi.



“Köy evlerinin bir kismi bayramdan önce depremzedelere teslim edilecek”

Konusmasinda 6 Subat’ta yasanan deprem felaketinden ve deprem sonrasi çalismalardan da söz eden Bakan Kirisci, “Depremde 50 binden fazla vatandasimizi rahmeti rahmana ugurladik. 110 binin üzerinde yaralilarimiz var ama devletimiz büyük, hükümetimiz, Cumhurbaskanimizin riyasetinde, önderliginde kararli ve hizli adimlarini atiyor. Yaralar hizla sariliyor. Artik bugün konteyner kentleri de yavas yavas konusmaktan uzaklasir ve kalici konutlara geçmeyi konusur hale geldik. Insallah bayramdan önce bir kisim köy evlerinin depremzede kardeslerimize de teslimatlari yapilmis ve onlar da bayramlarini bu yeni evlerinde yeni ikametgahlarinda geçiriyor olacaklar” ifadelerini kullandi.

“Tarimda herkesin mutlu oldugu planli döneme giriyoruz”

Yeni yasalasan mevzuatla Türkiye’de ‘planli tarim’ döneminin basladigini ve bu sistemle herkesin mutlu olacagina inandiklarini kaydeden Bakan Kirisci, “Yeni dönemde, kimin neyi ne kadar istedigi degil, kamunun, ülkenin ihtiyaçlarini dikkate alarak üretilecek. Hangi ürünü nerede, hangi sartlarda üretilmesi gerektigini artik bu kanun bizlere emrediyor. Bu çerçevede de üretenin, ürettiginden dolayi çok daha mutlu olacagi, bu üretilenleri de üretim kalitesi, standardi, diger yönleri itibariyla da alici konumundakileri de mutlu edecek bir planli dönem yürürlüge girmis oldu. Yillardir sözlesmeli üretim modelini hayal ettik. Insallah bu da hayata geçmis olacak. Bu kanuni düzenleme tarim alaninda bir devrim olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile