Bakan Koca Açiklamasi 'Diyarbakir Ile Mardin Arasinda Meydana Gelen Yanginlarda 11 Kisi Hayatini Kaybetti'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Diyarbakir’in Çinar ilçesi ile Mardin’in Mazidagi ilçesi arasinda meydana gelen yangin sebebi ile 11 kisi hayatini kaybetti, 78 kisi yangindan etkilendi” dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Diyarbakir’in Çinar ilçesi Köksalan Mahallesi ve Yazçiçegi köyü ile Mardin’in Mazidagi ilçesi Yücebag ve Yetkinler köylerinde dün aksam meydana gelen yangina iliskin sosyal medya hesabindan açiklamada bulundu. Bakan Koca, “Diyarbakir’in Çinar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçegi köyü ile Mardin’in Mazidagi ilçesi Yücebag ve Yetkinler köyünde dün aksam meydana gelen yangin sebebi ile 11 kisi hayatini kaybetti, 78 kisi yangindan etkilendi. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralilara geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Diyarbakir ve Mardin sinirindaki köylerde yasanan bu yanginlar nedeniyle su anda Diyarbakir’da 5 hasta yogun bakimda, 4’ü entübe durumda. Sanliurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayisi 6” dedi.

Yanginlar sebebiyle bölgeye Diyarbakir’dan 24 ambulans ve 3 UMKE timi ile Mardin’den 15 ambulans ve 4 UMKE timi gönderildigini de belirten Koca, yanginlarin ilgili birimlerce söndürüldügünü ve sogutma çalismalarinin devam ettigini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile