Bakan Kurum Açiklamasi 'Ankara'nin Göbeginde Bulunan Bu Mekanin Çürümesine Göz Yummanizi Anlayamiyoruz'

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ankara'nin Göbeginde Bulunan Bu Mekanin Çürümesine Göz Yummanizi Anlayamiyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Ankara için dertli olan hiç kimsenin ANKAPARK’in bu durumuna müsaade etmeyecegini belirterek, "Ankara’nin göbeginde bulunan bu mekanin çürümesine göz yummanizi anlayamiyoruz” dedi.

Geçtigimiz yilin mayis ayinda Ankara’nin Çankaya ilçesi Ileri Mahallesi’nde basta Açelya Apartmani olmak üzere 11 bina, istinat duvarinin çökmesi nedeniyle riskli hale geldi. Bu çerçevede Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan söz konusu bölgeye 8 bloktan olusan 139 konutluk ve 67 araçlik otoparki içeren bir proje hayata geçirildi. Projenin temel atma törenine katilan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum yaptigi konusmada, “Burada komsularimizin hepsi o geceyi dün gibi yasiyorlar. Vatandasimizi gerçekten korkutan bir süreç yasandi. Olayi duyar duymaz hemen ekiplerimizi alana gönderdik. Hizli bir sekilde valimiz, milletvekillerimiz ile sürecin yakindan takibini yaptik. Seferberlik anlayisi ile yaptik. Buraya gelerek de çalismalarimizi dikkatli ve hassas bir sekilde yürüttük. Öncelikle vatandaslarimizi, yaslilarimizi, yavrularimizi güvenli yerlere tasidik. Hiçbir kardesimizi açta açikta birakmadik. Yerinde hizli gönüllü anlayisi ile mahalle sakinlerimize esya, tasinma ve kira yardiminda bulunmak suretiyle bu süreci en hassas sekilde yürütmeye gayret gösterdik” dedi.

Bakan Kurum, projenin detaylarina iliskin sunlari söyledi:

“Hep birlikte 8 blokta 139 konut 67 araçlik otoparkimiz ile yeni yuvalarimizi yapiyoruz. Yeni yuvalarimizla ilgili vatandaslarimizin soru isaretleri olabilir. Buna iliskin de emin olun ki sizlerin kalan ödemelerinize iliskin bakanligimiz, Cumhurbaskanimizin talimatiyla yapilmasi gereken ne destek varsa bunu yapacak. Kalan bir bedel varsa da bunu kira öder gibi ödeyeceginizi de buradan size müjde vermek istiyorum. Bu projeyi yil sonuna kadar da tamamlamayi hedefliyoruz. Yil sonuna kadar siz degerli hemserilerimize, hak sahibi kardeslerimize teslim edecegiz.”

“Ankara’nin göbeginde bulunan bu mekanin çürümesine göz yummanizi anlayamiyoruz”

Bakan Kurum, ANKAPARK konusunda ise duruslarinin ayni olduguna dikkati çekerek, “Biz hep sunu söyledik. Ortada bir sorun var, bir yatirim var ve maalesef kaderine terk edilmis durumda. Bu sorun milletin faydasina çözülmeli. ’Bu yatirim nasil en verimli sekilde milletimizin lehine degerlendirilebilir?’ dedik. Ama bu meselenin birileri tarafindan bir siyaset malzemesi olarak kullanildigina da üzülerek sahit oluyoruz” diye konustu.

Bakan Kurum, ANKAPARK projesinin elestirilebilecegini, begenilmeyebilecegini, hatalar bulunabilecegini, eksikliklerin fark edilebilecegini belirterek, ”Bunlarin hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara’nin göbeginde bulunan bu mekanin çürümesine, metruk bir hale dönüsmesine göz yummanizi anlayamayiz. 3 yildir hazirladiginiz, içimizi sizlatan bu manzaranin sonunda 3 gün önce verilmis bir mahkeme kararini milat olarak görmenizi de anlayamayiz” ifadelerini kullandi.

Ankara Büyüksehir Belediyesini ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan Bakan Kurum, sunlari kaydetti:

“Bugünkü belirsiz mahkeme durumu, sürünceme halini siz suistimal ettiniz. Polemik sizin isinize geldi. Sürekli bir mahkeme süreci, yapim süreci, güvenlik süreci diyerek bahaneler ürettiniz. Ankarali kardeslerimizin akliyla alay edercesine buraya dair bir tasarrufunuzun olmadigini anlatip durdunuz. Önceki vaatlerinizde oldugu gibi yersiz bahaneler üreterek, ANKAPARK’i siyasi ikbaliniz için bir basamaga dönüstürmenize bu millet müsaade etmez.”

“Artik su CHP’nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin, bahane üretmeyi birakin”

“Yanlis anlamak için tetikte bekleyene dogruyu anlatamazsin” atasözüne atifta bulunan Kurum, “Ama biz dogrusunu yine israrla anlatacagiz. Artik su CHP’nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin, bahane üretmeyi birakin” diye konustu.

Bakan Kurum, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a ithafen, enkaz haline getirildigini iddia ettigi ANKAPARK’ta fotograf vermek, çekilen videolarla film yapmak ve sosyal medyada anket baslatmakla baskan olunmayacagini söyledi.



“Ankara için dertli olan hiç kimse ANKAPARK’in bu durumuna müsaade etmez”

Iyi bir niyetle ve siyaset üstü bir anlayisla konustugunu ifade eden Bakan Kurum, “Ankara için dertli olan hiç kimse ANKAPARK’in bu durumuna müsaade etmez. Çocuklarimiz için, annelerimiz için, babalarimiz için etmez. Ankara için dertleneceksin, sorunun degil çözümün parçasi olacaksin. Ankara’nin çocuklari için baslayacaksin, bitireceksin, vatandasa armagan edeceksin” ifadelerini kullandi.

Bakan Kurum, konusmasinin ardindan Iller Bankasi Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, TOKI Baskani Ömer Bulut, ilgili diger genel müdürler, milletvekilleri ve hak sahipleri ile butona basarak projeye start verdi. Bakan Kurum, törenin ardindan Beyler Mahallesi’ndeki 55 konutun açilis törenine katilmak üzere Çamlidere’ye geçti.

Ileri Mahallesi’nde yil sonuna kadar tamamlanmasi planlanan projenin törenine Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskani Ömer Bulut, Ankara Valisi Vasip Sahin, AK Parti Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin’in yani sira 200’ü askin hak sahibi aile katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile